Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Hva skjedde med lærerdrømmen?

 • 01.08.2017 - 11:05

Jeg fikk spørsmål i kommentarfeltet i går, fra ei som lurte på om jeg skulle studere for å bli lærer til høsten. Da gikk det opp for meg at jeg egentlig ikke har fått forklart meg skikkelig her på bloggen, angående valget jeg har tatt. I mars/april var jeg på utplassering hos en bedrift, for å prøve meg som industrimekaniker. Denne utplasseringsplassen fikk jeg gjennom en jeg kjenner, som jobber for opplæringskontoret i Rogaland. Dette var egentlig for å kanskje finne min vei, finne en plass jeg kunne passe inn. Etter en dag og to ute i bedriften, bestemte jeg meg for å søke om læreplass i industrimekanikerfaget. 4. april fikk jeg den gode nyheten, jeg var en av 3 heldige som fikk læreplass. Da bestemte jeg meg for å legge lærerdrømmen litt på hyllen, og heller satse på fagbrev. Jeg har vært i lære siden 2. mai i år, og jeg har enda ikke angret på valget jeg tok. Bedriften jeg jobber for er helt fantastisk, og jeg lærer nye ting hver dag.Lærerdrømmen lever fortsatt, men jeg tenker kanskje å gå en litt annen vei. Etter jeg har tatt fagbrev om ca 3 år, har jeg en liten tanke om å kanskje ta pedagogikk å begynne som lærer på videregående i industrimekanikerfaget. Før jeg gjør det, ønsker jeg å jobbe noen år i bedriften jeg er i lære i, hvis jeg får jobb der etter jeg er ferdig i lære. Vi får se hva årene bringer, første steg er uansett fagbrev. Grunnen til at jeg også måtte gå en litt annen vei, er fordi lærerstudiet ikke ble aktuelt. Jeg fikk uheldigvis bare en 2´er på matteeksamen, og jeg var i troen på hvertfall en 3´er. Jeg ble mildt sagt veldig skuffet, og sa ikke ett ord til noen den dagen jeg fikk vite det. Dagen etter klarte jeg å si det, men jeg var og er egentlig fortsatt ganske skuffet over meg selv på grunn av det.Man lærer heldigvis så lenge man lever, og jeg har lært meg at matte dessverre ikke mitt sterkeste fag. Læreplass ble heldigvis redningen, og jeg har ikke sett meg tilbake siden. Jeg er lykkelig i et yrke jeg aldri hadde sett for meg, og det føles så utrolig bra!

 

 

Kameraet mitt har samlet støv

 • 31.07.2017 - 16:31

Som overskriften sier, kameraet mitt har ligget ubrukt ganske lenge nå. Jeg hadde det med meg både til Gran Canaria og på Countryfestivalen, men de eneste bildene jeg har tatt er tre bilder fra Puerto de Mogan i Gran Canaria.. De var riktig fine de, men gud av meg så trist. Jeg elsker jo egentlig å ta bilder, men de siste månedene har jeg bare latt kameraet ligge hjemme å samle støv. Jeg må virkelig ta meg sammen, og ta med meg enten speilrefleksen eller det litt mindre Olympyskameraet mitt på ting fra nå av. Da skal jeg ikke bare la det ligge i ro, men også ta bilder. Jeg må finne tilbake til hun som faktisk elsket å ta masse bilder, og kanskje var litt irriterende i prossessen noen ganger, og bare forevige fine minner.

Puerto de Mogans nydelige gater ♥

Nå må jeg gå å stelle meg litt, vi skal nemlig spontant på middag hos foreldrene til Kjetil. Veldig greit med snille bonusforeldre som varter opp, når vi ikke har noen anelse om hva vi skal lage til middag, hehe.

Ha en fin kveld!

Fagbrev i industrimekanikerfaget?

 • 31.03.2017 - 10:54

Hallo fredag! Denne uken har flydd litt raskere forbi enn jeg egentlig skulle ønske.. Jeg har vært så heldig at jeg har vært i utplassering i en super bedrift, og planen var egentlig å være der mandag og onsdag. Jeg har vært der fra mandag til i går, haha. På tirsdag og i går kom jeg bare etter mattetimene, og heldigvis gikk det fint for sjefen for bedriften. Jeg har faktisk hatt så stor trivsel at jeg har sendt inn søknad om læreplass, og nå går jeg bare og krysser fingrene for en kommende læreplass der. Det hadde vært så utrolig gøy! Heldigvis skal jeg være i utplassering både mandag, tirsdag og onsdag neste uke også, så helt ferdig i bedriften er jeg ikke helt enda. Hvem skulle tro det, meg som industrimekaniker. Livet har virkelig tatt en helomvending!Jeg får svar på søknaden min neste uke, og de neste dagene blir bare skikkelige ventedager. Det er så skummelt, fordi jeg ikke aner om de vil ha meg eller ikke, men de jeg har jobbet med har syns jeg er flink. Håper bare sjefen også tenker slik, etter å ha snakket med de jeg har fulgt rundt. Jeg kjenner virkelig at nervene er der, siden jeg virkelig vil dette. Nå må jeg bare krysse alt som krysses kan, å vente på svar..

Ingen vei tilbake nå

 • 29.01.2017 - 11:58

Eksamen. Et ord som egentlig aldri klinger bra i øret, når du ikke er 100 % sikker på at du klarer den. Nå er det ingen vei tilbake, jeg har meldt meg opp. 31. mai 2017, kl 09. Da sitter jeg ved en pult, med blyant og visk klar for del 1 av matteeksamen, med hjelpemidler i skolevesken til del to. Jeg kjenner allerede nå at jeg er nervøs, og da lurer jeg veldig på hvor nervøs jeg vil være på selve eksamensdagen. Nå skal jeg gjøre leksene vi har fått av læreren, og forhåpentligvis forstå det jeg holder på med. Jeg merker at det til tider er vanskelig, men jeg har ikke hatt matte på skole siden 2013, så det sier vel sitt. Har prøvd å ta nettstudier og selvstudier, men det har ikke gitt de resultatene jeg vil ha. Nå skal jeg hvertfall opp noen karakterer, og målet mitt er jo en 5´er. Om jeg skal klare det, må jeg bare stå på! 

The man of my dreams

 • 03.01.2017 - 10:57

God morgen, flotte lesere! I dag er det en litt spesiell dag, og dette blir et litt klissete innlegg, men jeg syns virkelig det er på sin plass i dag. Kjetil og jeg har nemlig vært sammen i 1 år og 6 måneder i dag ♥ Vi har opplevd så mye sammen på den tiden, og jeg føler egentlig bare tiden har flydd avgårde.

Vi har vært på 2 turer til Sverige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Vi har blitt samboere.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Vi har vært i Manchester.♥ Vi har vært i London og sett FA-Cup finalen mellom Man Utd og Crystal Palace.♥ Vi har vært i Kreta.


♥ Vi har kjøpt oss leilighet.


♥ Vi har overrasket hverandre med bursdagsfester.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Vi har feiret vår første jul sammen.Vi har hatt to fantastiske nyttårsfeiringer sammen.

Jeg kunne nok har nevnt flere ting også, men lista er lang og disse opplevelsene er bare noen av høydepunktene vi har hatt sammen til nå. Mange utrolig fine minner, med en utrolig fin kjæreste. Flere skal det også bli! Allerede denne måneden opplever vi noe nytt, når vi skal reise til Barcelona. Det skal begynne å planlegges Sydentur til sommeren, og jeg vet at vi har mange flere gode ting i vente. Jeg er så ubeskrivelig glad for at akkurat du er du, og jeg gleder meg virkelig mye til fortsettelsen på dette fantastiske eventyret.

Jeg elsker deg ♥

Selvtillitsboost

 • 07.12.2016 - 21:34

Nå er det snart 3 uker siden jeg ga meg selv godtestopp i ukedager (man-tors). Det har vært utfordrende, og jeg kjenner fortsatt på følelsen av å ha lyst på godteri/brus/chips. Det regnet jeg jo såklart med. Til tider har det vært enkelt, andre dager har det ikke det. Denne uken er en slik uke, jeg har det ikke lett. Jeg har lyst på både det ene og det andre. Mine tanker rundt hvordan kroppen har forandret seg, er at jeg kanskje har gått litt ned i vekt. Nok til at jeg faktisk i dag, så meg i speilet på jobben til mamma, og var fornøyd med kroppsfasongen min. Det føltes veldig bra! Jeg tror det kan ha noe med at jeg følte meg komfortabel i de klærne jeg valgte ut til intervjuet i dag.

Jeg kjente hvertfall et selvtillitsboost i dag, og derfor har jeg faktisk bestemt meg for å kutte ut godtestoppen, og heller prøve å kutte ned på usunnheter. Jeg føler det er bedre at jeg heller bare spiser mindre godteri og chips, men at jeg faktisk kan kose meg om jeg føler for det. Jeg har klart det såpass lenge, og fått en selvtillitsboost som jeg virkelig trengte. Nå vil jeg heller legge fokuset på å bli glad i min egen kropp, og like meg selv akkurat slik jeg er. Finne klær som passer min kroppsfasong, og style de på en god måte. Slik jeg gjorde i dag. Jeg tok jo noen bilder for snart 3 uker siden, som jeg sa jeg skulle dele med dere. Jeg tror jeg velger å ikke gjøre det, fordi det ikke er så nødvendig lenger. Jeg kan i dag si, at det jeg så i speilet hos mamma, det var jeg fornøyd med - og det var målet mitt hele tiden. Det føles helt herlig å dele dette med dere, fordi jeg kan faktisk si at jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut ♥

Nervøsitet

 • 06.12.2016 - 21:13

Nervøsiteten stiger bare mer og mer her hjemme. Alle tankene som kommer, både positive og negative. "Vil jeg klare å svare på spørsmålene som blir stilt?", "Tenk hvis jeg får helt jernteppe.", "Hvordan skal jeg kle meg?", "Tenk hvis jeg får jobben, da blir jeg så glad!". Det er mange flere enn disse, men her har dere noen av de. Huff. Jeg har jo vært på intervju før, og i 2/3 tilfeller gikk det jo bra. Dette blir mitt 4. intervju i livet, og nervene er der for fullt. Nå vet jeg hvor jeg skal møte, og selvfølgelig når jeg skal møte. Har akkurat mailet med daglig leder, som skal holde intervjuet. Det hadde vært helt fantastisk å få denne jobben, både fordi det virker som en veldig gøy og spennende jobb, og fordi jeg virkelig kunne trengt den. Håper jeg klarer å gjøre et godt inntrykk, det er jo noe av det viktigste man kan gjøre i en intervjusituasjon. Føler dette blogginnlegget bare ble babling i skriveform, men jeg følte bare for å dele litt hvordan jeg har det. Det hjelper å snakke med Kjetil, og det hjelper å skrive. Da gjør jeg rett og slett begge deler.Nå må jeg bare tenke positive tanker, og fokusere på at dette skal jeg klare. Jeg håper i hvertfall at jeg klarer det.

Drømmetydning

 • 23.11.2016 - 23:00

Da jeg våknet i dag, måtte jeg bare tyde min egen drøm. Jeg drømte at jeg var gravid, og at jeg skulle på min første ultralyd. På denne ultralyden skulle jeg samtidig få vite om jeg faktisk var gravid også. Jeg ville så gjerne ha med meg noen, men ingen hadde tid til å være med meg. Jeg turte ikke å gå på ultralyden alene, og derfor "skulket" jeg bare unna. Mer husker jeg ikke, men det var en merkelig drøm å ha, haha.

En annen jeg hadde i natt/i morges var at jeg så bloggeren Tuva Willassen i Stavanger. Hun gikk glad og fornøyd og filmet i gata, på vei mot togstasjonen. Jeg fulgte etter henne for å spørre om jeg kunne få bilde med henne. Hun satte seg ned på en cafe på togstasjonen, og jeg ville ikke gå bort med en gang. Det endte med at jeg gikk inn i en neglesalong, og spurte om de hadde noen ledige timer til å legge negler. Det hadde de ikke, og jeg gikk derfor ut i cafeen igjen, og Tuva satt der fremdeles. Jeg skulle til å gå bort til henne, men jeg så at hun pakket tingene sine. Hun skulle til Trondheim, og toget hennes gikk om 1 minutt. Hun gikk ut til toget, jeg fulgte etter henne, men hun forsvant inn på toget før jeg fikk sjans til å si navnet hennes.

Jeg søkte opp "Gravid" på droemmetydning.com, og dette kom opp: "Hvis du er kvinne og drømmer du er gravid bør du ta en graviditetstest. Det kan også være en advarsel om at du blir gravid hvis du ikke er forsiktig. Drømmen kan alternativt bety at du kan bli misfornøyd med en mann. Hvis du i virkeligheten er gravid betyr denne drømmen at alt vil gå bra. Hvis du er en mann, er drømmer om dette en advarsel mot kortvarige forhold." Vet ikke helt hvordan jeg skal tolke den, siden jeg har jo drømt at jeg har vært gravid før. Så det er ikke alltid jeg tror på dette drømmetydningsgreiene, hehe. Gøy å se hva det kan bety uansett! Noen ganger merker jeg at de stemmer, andre ganger ikke.

Over 2000 lesere?!

 • 21.11.2016 - 20:39

Dette innlegget ble skrevet den 18.10.2016. Vet ikke hvorfor jeg aldri postet det før nå, for det er jo et skikkelig glad-innlegg.

Jeg gikk inn på bloggen for å hjelpe Emilie Adams i går, og skrev det innlegget jeg skulle og tenkte egentlig ikke noe mer over det. Lurte på hva statistikken min var, siden jeg ikke hadde blogget på noen dager. Synet som møtte meg.. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsene som dukket opp inne i meg. Jeg ble så utrolig, utrolig glad! Jeg hadde over 2000 lesere på bloggen min for 2 dager siden. Innlegget mitt om Paulsens hotell slo virkelig an, og jeg vet ikke hvordan jeg kan få takket de nok. Det var en lykkefølelse uten like, og det betyr så utrolig mye for meg at så mange klikket seg inn for å lese det blogginnlegget. Jeg regner ikke med at jeg får se et såpass stort lesertall noen gang igjen, men det var fantastisk å få oppleve det hvertfall en gang!

Skikkelig surrealistisk å se disse bildene, jeg har nok enda ikke helt kommet over det.. Jeg får prøve så godt jeg kan å holde på lesere, selv om jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal gjøre det. Hvis noen har tips, så mottas disse med stor takknemlighet. Jeg var nede på 500 lesere i går, og i dag er jeg egentlig tilbake hvor jeg alltid har vært. Det er heldigvis ikke så farlig for meg, selv om jeg skulle ønske jeg kunne vært oppe på 2000 igjen. Å jobbe som blogger hadde vært helt fantastisk!

Planen min for godteristopp

 • 19.11.2016 - 21:02

Jeg har tenkt mye på dette med godteristopp, siden jeg skrev det på bloggen i går. Innebærer dette alt av godteri? Skal jeg slutte å drikke brus? Slutte å spise chips? I den forbindelse har jeg lagt meg en plan, siden det kan bli vanskelig med stopp på alt av godteri på et blunk. Selvfølgelig, det er gjennomførbart, uten tvil! Det er bare en del av meg som tenker, jeg må jo få lov å kose meg med litt godteri/chips/brus av og til. Derfor tenkte jeg følgende:

Jeg skal holde meg unna brus/godteri/chips i ukedagene.

♥ I helgene er det tillatt med godteri, chips og brus i moderate mengder. Jeg trenger ikke spise en chipspose på en kveld, f.eks. En sjokoladeplate kan vare lenger enn en kveld, osv.

♥ Om jeg får lyst på brus i ukedagene, kan jeg ha Farris Bris tilgjengelig som en erstatter, hvis jeg vil ha noe med kullsyre. Eventuelt annet som kan erstatte brus er jo saft/juice/vann med sitron/vann/melk.

♥ Om jeg får lyst på godteri/chips i ukedagene, kan jeg ha frukt tilgjengelig, for å lage fruktsalat, smoothie og lignende.

♥ Når desember kommer, har jeg lov å spise godteri i kalendere som jeg får. Vi pleier å få sjokoladekalender av farmor og farfar hvert år, og da syns jeg at det blir dumt å bryte den tradisjonen i år.Tror dette blir mer gjennomførbart enn full stopp på godteri og brus. I tillegg til å holde meg litt mer unna usunnheter, skal jeg prøve å trene minst 2 ganger i uka. Klarer jeg mer, er det bare fantastisk. Det er viktig å ikke sette seg for vanskelige mål, da blir de bare vanskelige å gjennomføre. Det merket jeg med full godteristopp. Målene ovenfor skal jeg klare, og jeg kjenner at det å skrive de ned faktisk motiverer meg kjempemye!

Ha en fin lørdagskveld videre, flotte lesere!

Dårlig selvtillit

 • 18.11.2016 - 21:40

Kjetil tok noen bilder av meg i dag, når vi var kommet hjem fra bursdagen til farmoren hans. Jeg tenkte jeg skulle få noen fine bilder, som jeg skulle bruke i et blogginnlegg om hvordan dagen min har vært. Når jeg så bildene, ombestemte jeg meg raskt. Dette innlegget måtte handle om dårlig selvtillit. Det er noe mange sliter med hver dag, meg selv inkludert. Jeg elsker å gå med kjoler som er tettsittende, og viser frem formene mine. Nå er jeg ikke sikker på om jeg vil gå med det igjen, etter å ha sett bildene som ble tatt av meg i dag.Det første de aller, aller fleste legger merke til i dette bildet er kanskje smilet mitt eller hunden på siden, øynene mine eller puta bak meg. Det var det jeg også la merke til først, men etter å ha sett mer på bildet, ser jeg at jeg har et "lovehandle" som ser ut som en ekstra rumpeball. Bak foten jeg holder rundt, skjuler jeg magen min, fordi jeg vet den stikker ut. Den dårlige selvtilliten min tar over tankene og følelsene mine. Jeg sa til Kjetil at han måtte ta nye bilder, han fikk se bildene og sa at bildene var kjempefine. Han ser ikke det jeg ser. Det som er feil på meg selv. Det som skaper den dårlige selvtilliten. Jeg føler meg rett og slett tjukk. Her vet jeg at mange av mine nærmeste kan si seg uenige, men det er slik jeg føler meg. Bildene som ble tatt i dag, bare bekrefter mistankene mine. Det er heller ikke første gang jeg har tenkt det. Jeg har tenkt slik på flere bilder i tettsittende klær tidligere. Nå vil jeg gjøre noe med den dårlige selvtilliten, og fra og med i morgen så blir det godteristopp i 1 måned. 19. desember kan jeg spise godteri igjen, og med å skrive det her, håper jeg at jeg skal klare det.


Jeg er så lei av å ikke føle meg slik jeg ønsker. Slik jeg vil. Jeg husker at på ungdomsskolen fikk jeg høre hvor tynn jeg var, hvor god forbrenning jeg hadde. Ja, jeg hadde det. Jeg spiste mye godteri, chips, dip og drakk mye brus. Det gjør jeg nå også, eneste forskjell er at nå syns det. Nå kommer den dårlige selvtilliten. Det skal det bli slutt på nå, nå vil jeg føle meg komfortabel i tettsittende klær igjen. Føle meg komfortabel med speilbildet mitt, og føle meg komfortabel med meg selv.

Gode nyheter

 • 24.10.2016 - 19:27

Jeg har gode nyheter å meddele til dere, og det er at fra og med 1. november skal jeg være vikarlærer på hvertfall en av skolene i kommunen! Endelig skal jeg få prøve meg i mitt absolutte drømmeyrke! (Jeg vet jeg tidligere har skrevet at drømmeyrket mitt er fotograf, men jeg har alltid hatt lærer på 1. plass. Jeg visste ikke da, at drømmen endelig skulle bli oppfylt.) Jeg gleder meg sånn, men kjenner også på nervøsiteten. Forhåpentligvis blir jeg en vikar som barna kan se opp til, det er det som er målet mitt. Jeg går virkelig spennende tider i møte, og de er hjertelig velkomne alle sammen!Ha en fortsatt fin mandagskveld, flotte lesere!

Et steg nærmere

 • 23.10.2016 - 19:37

Hvor ble helgen av? Søndagen kom altfor fort, og tar fra oss nok en helg. Det har vært en super helg, med en super gjeng. Ellen, Stian, Steinar, Kjetil og jeg har vært på hyttetur, og det har vært utrolig gøy. Vi har spist god mat, hatt god drikke og ikke minst mye latter og glede. Hva er vel bedre enn det?På fredag meldte jeg meg opp som privatist hos Sonans. Med det er jeg et steg nærmere drømmen, og det føles helt fantastisk. Jeg gleder meg bare mer og mer, og det blir spennende når det er skolestart i januar. Kommer det til å være mange i klasserommet? Vil jeg møte noen kjente? Vil jeg få noen nye venner? Hvordan kommer det til å være å ha matte igjen? Spørsmålene er mange, og svarene får jeg fra januar av. Jeg er så spent!

Jeg blir helt rørt jeg...

 • 21.10.2016 - 09:52

Jeg vet ikke hva jeg skal si akkurat nå.. Etter at gårsdagens blogginnlegg ble publisert, som du kan lese ved å trykke her, har jeg fått masse gode ord fra venner, familie og blogglesere. Jeg blir så glad, og samtidig helt rørt at så mange tar seg tid til å skrive noen ord til meg. Tusen tusen takk, alle sammen!Jeg har div dag på jobb, noe som vil si at jeg skal være tilgjengelig for jobb, om det skulle oppstå sykdom eller noe annet. Da blir det rydding i leiligheten, slik at vi får det fint til vi skal reise opp på hytta. Er så kjedelig å komme hjem til et rotete hjem, når man skal være borte noen dager. Har allerede fått på en tørketrommel og en vaskemaskin, og nå skal jeg sette på noe godmusikk, å få rumpa opp av sofaen igjen og rydde videre. Jeg måtte bare innom for å takke for alle gode ord som har tikket inn, både i går og i dag. Dere er så gode hele gjengen, og jeg setter så enormt stor pris på hver og en lykkeønskning ♥

Lærer, jeg?

 • 20.10.2016 - 22:22

Føler ikke det var mange dagene siden jeg skrev her at jeg skulle prøve å bli rørlegger.. Nå har altså ting tatt en vending til noe langt større, og skumlere enn det. Kjetil og jeg var innom foreldrene mine i går, siden vi hadde vært i byen og Solo hadde vært hos de i mellomtiden. Vi ble sittende å snakke om jobb, framtid, penger og planer. Vi kom i snakk om skole, matte og privatistundervisning. Jeg har aldri vært en som liker matte noe særlig, og det fikk jeg virkelig svi for på videregående. Karakteren ble ikke bra da, og drømmen min om det jeg faktisk ville bli, ble knust. Etter videregående har jeg vel egentlig bare gått og driftet fra jobb til jobb, og det har vært hardt etter at jeg ble sammen med en som har fast og trygg jobb. Når vi ble sammen, levde jeg bare i forelskelsesboblen, og innså ikke at jeg kanskje burde ta livet litt mer seriøst, etter at engasjementet mitt i fotograf-firmaet gikk ut for 1 år siden. Jeg tok en jobb i barnehage som ringevikar, noe som ble fornuftig ettersom jeg var heldig nok til å få fast jobb i 6 måneder. Etter det var det tilbake i boblen som fotograf igjen, og her er jeg fortsatt. Engasjementet går ut om en uke, 31. oktober er det over nok en gang, og jeg sitter her uten jobb..eller gjør jeg det?I dag tok jeg nemlig motet til meg, etter oppmuntring fra både foreldrene mine og kjæresten, til å gå på ungdomsskolen og barneskolene her i kommunen å spørre etter vikarjobb. Sannelig ble det ikke positive svar fra alle. Ungdomsskolen hadde ikke like mye behov, men de hadde litt, så det kan fort være at jeg kan steppe inn der også. Barneskolene derimot, var kjempepositive til vikar, og den ene kontakter meg allerede i morgen! Jeg er kjempeglad for at de var såpass positive, og jeg kan endelig puste lettet ut. November kan ikke komme fort nok nå, jeg gleder meg kjempemasse til en ny hverdag som vikarlærer! Det skal sies, jeg skal nyte siste uke som fotograf også, det skal jeg selvfølgelig ikke glemme oppe i det hele. Etterhvert blir det også å ta opp matten igjen, som privatist hos Sonans. Her skal jeg virkelig jobbe på, slik at det blir verdt prisen det koster. Ta opp fag er ikke akkurat billig, men slik er det noen ganger. Jeg vil, jeg skal og jeg kan klare dette! Hvis det går i boks, så blir det lærerutdanning på meg til høsten neste år! Nå vil jeg følge drømmen jeg egentlig skulle fulgt for lenge siden.

Bucketlist - Oktober

 • 06.10.2016 - 09:47

Forhåpentligvis få meg en ny jobb. Engasjementet mitt hos Foto Norden begynner å gå mot slutten, og derfor er det viktig for meg å få meg en ny jobb snart. Har søkt litt rundt, men har enda til gode å få svar fra noen.

Være på den nye hytta til mamma og pappa. Ja, dere leste rett! Mamma og pappa ble stolte hytteeiere forrige måned, og FOR et nydelig sted og en fantastisk hytte. Bilder skal selvfølgelig komme av den etter hvert.

Feire Halloween. Blir det ikke fest hos noen venner, må nok Kjetil og jeg arrangere noe tenker jeg. Vi var så heldige å være gjester hos Kamilla og Chris i fjor, og det var supergøy! Håper det kan gjentas i år, enten hos oss eller noen av vennene våre.

Vampyren og Captain Jack Sparrow i fjor. <3

Nyte siste del av å få jobbe som fotograf. For en flott jobb, det er det virkelig! Jeg tenkte på det senest i går, da jeg fikk et øyeblikk av "Jeg er så heldig som jobber med dette!" når jeg stilte opp en klasse, klar for klassebildet deres. Trist at det enda en gang går mot slutten..

Ha noen koselige vennekvelder, sammen med de fantastiske vennene våre. Nå til helga blir det allerede en av disse, da Ellen, Stian og Steinar skal komme å spise middag hos oss. Ellen og Stian har ikke sett leiligheten vår etter alt oppussingen enda, så vi gleder oss masse til å vise de hvordan det har blitt!


Ikke den lengste bucketlisten, men den er forhåpentligvis gjennomførbar. Ha en nydelig torsdag, alle sammen! :-)

Fra hobby til jobb?

 • 05.10.2016 - 18:16

Nå er det en stund siden jeg har vært innom her, sånn egentlig. Merker at motivasjonen for å blogge er ikke helt til stede for tiden. For øyeblikket er det bare Solo og jeg som er hjemme, Kjetil er på hummerfiske med faren sin. Da slo tanken meg, midt i alle tankene som snurrer i hodet mitt for tiden. Jeg er arbeidsløs om under en måned.. Det er mange jobber der ute, men veldig få jeg vil søke på eller faktisk kan søke på. Nesten alle krever utdanning eller fagbrev, noe jeg ikke har. Jeg gikk ett år på Universitet i Stavanger på barnehagelærer, det var nok for meg. Jeg strøk på 2 av 3 eksamener, og fant ut at jeg virkelig hadde tatt feil studieretning. Jeg prøvde å søke i år også, 1. valget mitt var fjernsyn- og multimediaproduksjon. Det hadde faktisk vært noe for meg. Jeg elsker å være bak kamera, å få lov og ta fine bilder for folk. Det er en fotograf i området vi bor, men ingen nede i sentrum av Rennesøy eller på Mosterøy. Det er et lokale til leie der nede, og jeg skal være ærlig å si at jeg har lekt litt med tanken. "Mailinns foto", "Rennesøy foto", "Mailinns foto", "R&M foto" (Som står for Rennesøy&Mosterøy foto) Tankene er der, men å ha et eget studio koster penger, og når du har studielån og huslån passer ikke det så bra inn, dessverre. Selvfølgelig er alt mulig, men når man ikke har en jobb å gå til utenom, er det vanskelig å få kabalen til å gå opp. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg var så heldig å vinne på flakslodd eller i Lotto, men det er vel slik alle tenker? Hvis jeg visste at interessen var stor for fotostudio, og at jeg faktisk kunne tjent litt på å ha ett, da ville jeg garantert gått for gull! Enn så lenge, det er lov å drømme.. Slenger med et bilde fra i fjor, da jeg fotograferte klassebilder fra en vinduskarm, haha!- Behind a camera, is the best place to be -

1 år med drømmemannen

 • 03.07.2016 - 13:29

For et år siden spurte jeg Kjetil, og for ett år siden sa han ja. Vi har vært sammen i 1 år i dag. Tenk at jeg har hatt drømmenmannen min i 1 år allerede.. Det har gått så fort! Det beste med denne dagen, er at vi også skal reise på ferie i dag. Vi skal kose oss i Kreta i 2 uker sammen med noen av våre beste venner. Jeg føler meg som verdens heldigste akkurat nå ♥


Dette bildet tok jeg på vår første date, det er også den dagen vi ble sammen - 03.07.2015 ♥


Dette bildet ble tatt i bursdagen til Ellen - 24.06.2016 ♥

JEG ELSKER DEG ♥

Ting jeg gjorde i juni

 • 30.06.2016 - 08:00

For en måned siden, skrev jeg innlegget "Ting jeg vil gjøre i juni". Nå kommer oppfølgerinnlegget til dette, med de tingene jeg faktisk gjorde i juni.
 

♣ Dra på hyttetur til herlige Kvitsøy en helg eller to. Har så lyst til å bare kose meg en eller to helger på hytta til Kjetil og familien, kanskje bare en romantisk helg for to? ? Krysser fingrene for at det lar seg gjøre!

- Dette lot seg dessverre ikke gjøre, noe som er litt kjipt, men slik er det noen ganger! Det er ikke alltid tiden strekker til.
 

♣ Grille på stranden med gode venner. Er det noe jeg forbinder med sommer, må det være grilling og kos på stranden. Spise deilig grillmat, bade i sjøen og kanskje ha seg en cider og to. Sommerfølelse til tusen!

- Vi har grillet, men ikke på stranden. Været har vært superfint, men vi satte heller grillingen til hagen eller utfor leiligheten, og det ble ikke grilling i strandkanten.

 ♣ Campe i telt. Det har jeg veldig lyst til å få til i juni måned. Vet noen venninner har snakket om å gjøre det, og jeg tror faktisk det var denne måneden. Må nesten bare henge meg på de, tror jeg!

- Camping i telt blir det kanskje i august, men det ble ikke noe i juni av dette. Litt dumt, siden det blir liten tid til det i juli. Får se om det ikke blir i august, det hadde vært kjempekjekt!
 

♣ Kjøpe meg speilreflekskamera. Dette er noe jeg har veldig lyst til å gjøre, men jeg vet ikke om jeg har råd til det. Jeg kunne virkelig tenkt meg det, siden kameraet mitt muligens ikke er ferdig før vi reiser til Kreta.. Skal, skal ikke? Huff, det blir vanskelig å bestemme seg. Får ta det når jeg får lønn, hehe.

- Dette kan jeg krysse av listen, speilrefleks ble det, og jeg er i lykkerus over å endelig ha det i hus! Det ble til og med Canon EOS 750D, jeg må nesten bare takke Kjetil for det, hadde ikke han hjulpet meg med litt av omkostningene, hadde jeg aldri hatt råd. TUSEN TAKK, VENNEN ♥

 

♣ Gå ut på byen med søskenbarnet mitt, for å feire at hun ble 18 i mai. Jeg har enda ikke fått muligheten til å ta henne med meg ut, derfor håper jeg virkelig at vi kan få til noe denne måneden sammen. Jeg hadde egentlig planlagt å ta henne med ut helgen vi var i London, skjønner dere. Bursdagsdrink skal hun få i løpet av juni måned, det er sikkert og visst! ?

- Noen ganger kommer ting i veien, og det blir for liten tid. En måned går fort, og den dagen vi hadde planlagt ble avbrutt av en Oslotur. Heldigvis har vi hele livet på å gå ut sammen, hehe.
 

♣ Gjøre noe jeg aldri har gjort før. Dette punktet kan bli spennende å se om jeg får gjennomført. Satser på at jeg kan få gjort noe spennende, morsomt, skummelt, overraskende eller hva det nå enn blir. Time will show!

- CHECK! Jeg har blant annet sovet i en barnehage, vært på Dalsnuten, kjøpt leilighet, vært i utdrikningslag og prøvd poledancing. For en fin måned juni egentlig har vært ♥

♣ Gjøre mitt beste den siste måneden i barnehagen. En måned, minus helgene er det ikke en måned engang. Da er jeg ferdig som tilrettelegger for en av de ansatte på avdelingen. Rart, men sant. Nå skal jeg bare yte mitt beste, og gjøre barna glade for at de har hatt meg på avdelingen sin. Gjøre de ansatte fornøyde med innsatsen min, og forhåpentligvis ta med meg gode referanser videre. 

- Jeg håper jeg har gjort en god innsats, jeg føler hvertfall det selv. Juni måned i barnehagen har vært full av fine opplevelser, som jeg aldri ville vært foruten. Satser på at ped. lederen min kan gi meg gode referanser til ferden videre. Jeg har hvertfall hatt en super siste måned på jobb, og i morgen er min siste dag som fast vikar, trist, men sant.

Kjærleik

 • 29.06.2016 - 08:15

Min fine Solo og meg i går ♥En hund er virkelig menneskets beste venn - det er et bånd som ikke brytes uansett hva som skjer ♥ En hund er like glad om du er borte i 5 minutter eller 1 time, når de ser deg er de i lykkerus uansett. Solo gir meg alltid et smil om munnen når jeg kommer hjem fra jobb. Hun gir oss masse latter, masse glede og masse kos - hun er rett og slett en gledesspreder i hverdagen ♥

Ting jeg vil gjøre i juni

 • 01.06.2016 - 08:15

Da var vi kommet til midten av arbeidsuken, og det er snart tid for helg igjen. Føler ukene bare flyr avgårde for tiden, nå har jeg bare en måned igjen på jobben, før det er sommerferie som står for tur. Det er til og med blitt ny måned, velkommen skal du være juni. Denne onsdagsmorgenen tenkte at at jeg kunne dele noen tanker om hvilke ting jeg vil gjøre i juni måned, so here it goes:

♣ Dra på hyttetur til herlige Kvitsøy en helg eller to. Har så lyst til å bare kose meg en eller to helger på hytta til Kjetil og familien, kanskje bare en romantisk helg for to? ♥ Krysser fingrene for at det lar seg gjøre!

♣ Grille på stranden med gode venner. Er det noe jeg forbinder med sommer, må det være grilling og kos på stranden. Spise deilig grillmat, bade i sjøen og kanskje ha seg en cider og to. Sommerfølelse til tusen!

♣ Campe i telt. Det har jeg veldig lyst til å få til i juni måned. Vet noen venninner har snakket om å gjøre det, og jeg tror faktisk det var denne måneden. Må nesten bare henge meg på de, tror jeg! 

♣ Kjøpe meg speilreflekskamera. Dette er noe jeg har veldig lyst til å gjøre, men jeg vet ikke om jeg har råd til det. Jeg kunne virkelig tenkt meg det, siden kameraet mitt muligens ikke er ferdig før vi reiser til Kreta.. Skal, skal ikke? Huff, det blir vanskelig å bestemme seg. Får ta det når jeg får lønn, hehe.

♣ Gå ut på byen med søskenbarnet mitt, for å feire at hun ble 18 i mai. Jeg har enda ikke fått muligheten til å ta henne med meg ut, derfor håper jeg virkelig at vi kan få til noe denne måneden sammen. Jeg hadde egentlig planlagt å ta henne med ut helgen vi var i London, skjønner dere. Bursdagsdrink skal hun få i løpet av juni måned, det er sikkert og visst! ♥

♣ Gjøre noe jeg aldri har gjort før. Dette punktet kan bli spennende å se om jeg får gjennomført. Satser på at jeg kan få gjort noe spennende, morsomt, skummelt, overraskende eller hva det nå enn blir. Time will show!

♣ Gjøre mitt beste den siste måneden i barnehagen. En måned, minus helgene er det ikke en måned engang. Da er jeg ferdig som tilrettelegger for en av de ansatte på avdelingen. Rart, men sant. Nå skal jeg bare yte mitt beste, og gjøre barna glade for at de har hatt meg på avdelingen sin. Gjøre de ansatte fornøyde med innsatsen min, og forhåpentligvis ta med meg gode referanser videre. 

Ha en super onsdag alle sammen!

 

Hva er ekte kjærlighet?

 • 29.04.2016 - 07:30

Er det å være nyforelsket hele tiden? Tenke på personen hele døgnet? Vente på å stille et viktig spørsmål? Holde sammen i tykt og tynt?

Min farmor og farfar er et veldig, veldig godt eksempel på hva ekte kjærlighet er. Det siste året har vært tøft. Det mine besteforeldre har vist meg på dette året, er at kjærligheten overvinner alt. I fjor tok jeg en tatovering, som jeg lenge har gått og tenkt på. Det er en tatovering som viser symbolene for tro, håp og kjærlighet. Denne står for akkurat disse to, min farmor og farfar. På den tiden jeg tok den, ble det den beste muligheten til å ta den. Da visste jeg, at tatoveringen ville ha en mye større betydning enn hvis situasjonen hadde vært en annen. Det fikk jeg virkelig rett i. De har holdt sammen, på tross av mye som har skjedd. Det kaller jeg ekte kjærlighet ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Tro, håp & kjærlighet, men størst av alt er kjærligheten -

Dette bildet tok jeg i går. Det viser mine besteforeldre som viser at kjærligheten enda er der, etter snart 52 år som gifte. Det er et bilde jeg virkelig er heldig som fikk, fordi at kameraet mitt faktisk tar 2 sekunder for å ta bilde. Jeg har skikkelig stor respekt for disse to, det vil jeg alltid ha. 

Jeg er så ubeskrivelig glad i dere ♥

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no