Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

1. juledagskos

 • 26.12.2016 - 11:56

God 2. juledag, flotte lesere! Håper alle hadde en fin 1. juledag i går, vi var så heldige at vi fikk komme til foreldrene til Kjetil på middag. Der hadde foreldrene disket opp med kjempegod, selvfisket torsk med tilbehør. Det smakte kjempegodt! Vi hadde god panacotta til dessert, samt litt kaker og kaffe. Jeg tok med meg Cluedo ut der, og det ble spilt mange runder med det. Syns det er veldig gøy å spille brettspill, lykken var stor når Cluedo dukket opp under treet. Når vi skulle hjem, ble det litt dramatisk på veien. Jeg kjørte, og plutselig ser begge to at det kommer en diger hjort ut i veien. Jeg bråbremser ned fra 80 km/t, og vi var ekstremt heldige at hjorten heller gikk inn dit den kom fra. Ellers hadde jeg truffet den, og det kunne blitt stygt. Vi hadde virkelig englevakt der, heldigvis..
Når vi kom hjem, ble det NCIS: Los Angeles på skjermen.
Kjolen jeg har på meg er fra Nelly, fikk den av snille Kjetil ♥

Ønsker alle en fin 2. juledag ♥

A Christmas to remember

 • 25.12.2016 - 11:32

God morgen fra en lykkelig jente. Gårsdagens julefeiring var helt fantastisk, og det er en jul jeg vil huske veldig godt. Vi var hos mormor og morfar denne julen, og for første gang feiret Kjetil og jeg julen sammen. Det var utrolig koselig! Vi hadde herlig pinnekjøtt til middag, og den tradisjonelle riskremen til dessert. I år var det søskenbarnet mitt som var den heldige finneren av mandlen. Når vi var ferdige med desserten, begynte vi på gaveutdeling og åpning. Da det endelig var min tur, var jeg litt i tvil om jeg skulle åpne Kjetil og Solo sin gave først eller ikke. Endte opp med at jeg tok den nesten til slutt, og før jeg åpnet den, var det mange fantastiske, flotte gaver. Vi har noen helt fantastiske mennesker rundt oss, og jeg må bare si TUSEN TAKK! Vi er kjempefornøyde med hver og en gave ♥ Både Kjetil og jeg fikk masse fint, og vi er så takknemlige.


Solo fikk både julegaver og julestrømpe i går ♥Som dere ser, var det mange gaver under treet. Tror vi begynte utdeling og åpning rundt kl 19:30, og satt helt til nærmere 22:30 før vi var ferdige med alle åpningene. Da jeg endelig skulle åpne Kjetil sin pakke, fikk jeg helt sjokk. Jeg fant først en ostehøvel og en konvolutt. (Ostehøvelen fikk jeg fordi han spurte meg for noen uker tilbake, "Hva er det første du kommer på, som du ønsker deg til jul?" Da kom ostehøvel først opp, for å si det sånn, haha!) Utpå konvolutten stod det "Er du ikke fornøyd? Åpne meg", inni lå det en lapp som sa at gaven lå i bunnen av esken gaven kom i. Jeg måtte løfte bort en pose med grus, haha. Under den lå det en minnepinne, og jeg fikk låne morfar sin mac for å se den. Vi så filmen sammen alle, og jeg ble så utrolig glad. Vi skal til BARCELONA i januar!!!! Vi reiser heller ikke alene, men sammen med Kamilla og Chris!!! Herregud så glad jeg ble, gledestårer kom og jeg ble helt fra meg av glede. Det morsomme er jo, at av meg, så fikk Kjetil det han hadde ønsket seg av meg, nemlig en gul koffert! Så det kunne jo faktisk ikke ha passet noe bedre, haha. Det skal nevnes at jeg fant ut hvorfor han ønsket seg det da, det var pga reisen. Jeg trodde bare han ville ha ny koffert fordi hans var ødelagt, men der tok jeg altså litt feil. Wæææ, Barcelona dere! Fy søren jeg er så heldig, som har en så utrolig fantastisk kjæreste og samboer ♥♥


Den beste kjæresten i hele verden og meg ♥♥


Mine fantastiske menn, pappa og morfar ♥


Min supre bror og det flotte søskenbarnet mitt ♥


Morfar og meg ♥

Julen har vært helt fantastisk så langt, både lillejulaften og julaften. I dag skal vi til Kjetil sine foreldre og spise middag, selvfanget torsk. Faren til Kjetil som fikser torsken, og det blir nok kjempegodt. Jeg gleder meg til nok en fantastisk juledag, og ser fram til mye latter og kos i dag. Jeg fikk Cluedo i julegave fra broren til Kjetil og kona, så det skal forhåpentligvis testes ut i dag. Juletiden er helt fantastisk - håper alle sammen får en fin 1. juledag, og at dere har hatt en like fin juletid som det har vært her ♥

Julegaver og kontraktsignering

 • 13.12.2016 - 18:19

God tirsdagskveld. Jeg har skikkelig mandagsfølelse i dag, men det er kanskje fordi jeg var på julegaveshopping med Edith og Embla i går. Vi koste oss på Madla Amfi med gaveshopping og lunsj, før vi tok en tur til Kilden. Der skulle jeg signere kontrakt med Dolly Dimple´s, så nå er jeg offisielt ansatt. Dette er så spennende, og jeg skal på opplæring allerede i morgen! Da skal jeg få lære meg å lage pizza, og sikkert få litt opplæring i kassen. Jeg gleder meg så utrolig mye, det føles helt fantastisk!I dag har jeg hjulpet farmor og farfar litt, de måtte en tur ut på Expert. Vi var også en tur på IKEA også, for å spise litt lunsj og farmor og farfar fikk handlet litt som de trengte. Ellers fikk jeg handlet de siste julegavene Kjetil og jeg manglet, med det samme vi var på veien, så det føles bra. Når jeg kom hjem, hadde Kjetil nettopp kommet hjem. Vi spiste middag, og tok en tur ned på butikken med Solo, før vi bare tar en rolig kveld. Vi skal se Norge spille mot Ungarn snart, og vi håper på norsk seier.


Syns dette bildet av Solo er så søtt, tok det på søndag ♥

Håper dere får en fin kveld - og ikke minst, HEIA NORGE!

Uken som gikk

 • 11.12.2016 - 14:54

Ukens høydepunkt: Det blir såklart at jeg fikk meg ny jobb! Spesielt fordi jeg var et nervevrak både dagen før og samme dag som intervjuet fant sted. Jeg gleder meg kjempemye til å signere kontrakt i morgen!

Ukens opptur: Det må nok være at jeg klarte meg såpass bra på intervjuet. Jeg er så stolt av meg selv, og gleder meg slik til å begynne å jobbe med servering, pizzalaging og levering.

Ukens bilde av Solo: (Dette ble tatt på søndag for en uke siden, men syns det er så søtt ♥) Dette bildet har vi på årets julekort.Ukens nedtur: At formen egentlig ikke har vært helt på topp denne uken. Spesielt på fredag, det var skikkelig nedtur å måtte gå hjem fra jobb. Hater slike ting..

Ukens latter: I går da Kjetil og jeg bakte julekaker. Pepperkakene gikk fint, men når jeg skulle bake cookies med sjokoladebiter, gikk det ikke like bra. De ble helt flate og klissete, og jeg fikk det ikke til. Sjekket da oppskriften igjen, og glemske meg hadde glemt å ta oppi hvetemel, haha. Da hvetemelet kom oppi, ble de kjempefine.

Ukens behind the scenes:

Bildene som ikke kom på bloggen #2

 • 11.12.2016 - 10:53

Jeg har sett litt gjennom bildene som har blitt tatt den siste tiden, og funnet noen bilder som egentlig ikke skulle finne sin vei ut på bloggen. Syns slike blogginnlegg på andres blogger er så gøy, så da kjører jeg på med et sånn innlegg i dag.


Viktig å fikse på håret mellom bildene..
Når du skal prøve å ta bilde til julekortet, og hunden ikke vil se inn i kameraet..


Når hunden absolutt skal slikke deg i fjeset, når dere skal ta bilder sammen..
"Du kan skru av blitzen på kameraet, Kjetil."


Mister balansen der ja..

Dagens antrekk // 101216

 • 10.12.2016 - 19:14

Stor genser - H&M // Sko - Skopunkten // Daniel Wellington klokke - Gullfunn

Nå har vi akkurat spist lasagne til middag, og vi følger med på kampen mellom Leicester og Man City. Tenker at det snart blir tid for å bake litt julekaker, og kose oss sammen med julemusikk og julebaking. Vi har fått oppskrifter, og handlet inn det vi trenger, så det blir spennende å se om vi får det til.

Ønsker alle sammen en fin lørdagskveld, hva enn dere måtte finne på!

En god morgen

 • 10.12.2016 - 12:34

Formen er heldigvis bedre enn i går, og jeg startet dagen min med en god joggetur og litt styrkeøvelser når jeg kom hjem. Tok meg en herlig dusj, før jeg satte i gang å lage frokost til Kjetil. Han ble vekket med frokost på senga i dag, og det satte han pris på. Etter frokosten har vi slappet litt av, og satt opp to hyller. En på gjesterommet, og en på soverommet. Planen nå er å ta en tur til foreldrene til Kjetil, for å få litt oppskrifter på diverse julekaker. Vi skal også gi fra oss noen av julekortene som ligger klare her i stuen. Etterpå skal vi handle inn ingrediensene til de forskjellige julekakene, hvertfall det vi eventuelt mangler. I dag blir det julebaking i heimen, noe som blir skikkelig koselig! Da kommer nok julestemningen for fullt.Da skal jeg gå å stelle meg litt, før vi kjører avgårde. Håper dere får en fin dag!

Not every day is superday

 • 09.12.2016 - 20:30

I dag er ikke en like fantastisk dag. Jeg ble spurt om å jobbe på skolen, og takket glad og fornøyd ja til det. Formen var ikke helt på topp, men jeg ville allikevel gi det et forsøk. Var på skolen i to skoletimer, før hodet sa stopp. Jeg måtte bare innse nederlag, og få rumpa mi hjemover igjen. Da jeg kom hjem, ble det paracet og soving på sofaen. Sovnet av i 1-1,5 timer, før jeg ble vekket av Solo som bjeffet på en hund utenfor. Formen føltes litt bedre, men jeg holdt sofaen til jeg visste at det ikke var lenge til Kjetil kom hjem. Begynte på taco, og var nesten ferdig når Kjetil kom hjem. Fikk heldigvis i meg litt mat, og formen var grei. Hodet mitt er ikke helt med meg enda kjenner jeg, men vi har egentlig bare slappet av på sofaen med litt serie på skjermen. Nå sitter jeg på sofaen, mens Kjetil sorterer glasskorksamlingen sin. Altså korker fra glassflasker. Han har et proskjekt på gang, men jeg har ingen anelse om hva det er enda, haha. Planen hans i dag er hvertfall å finne ut hvor mange han har av hver sort, og det kan fort bli mange av hver.Håper at formen er bedre i morgen i hvertfall. Nå blir det snart Norge mot Russland som ruller på TV-skjermen vår, dette blir spennende! Håper alle får en fin fredagskveld ♥

En fantastisk fin dag

 • 08.12.2016 - 22:13

Denne dagen altså. Den har vært helt fantastisk! Det er lykkerus i hodet mitt, og lykkerus i heimen. Jeg ble spurt om å jobbe på skolen i dag, så der var jeg i de 3 siste skoletimene. Etter jobb hadde jeg avtalt med pappa at jeg skulle klippe håret hans. Det var også da jeg oppdaget den fantastiske nyheten, hehe. Når jeg kom hjem, var Kjetil akkurat kommet hjem, og vi bestemte oss for å ta en tur til byen. Der spiste vi god middag på Egon, for å feire at jeg fikk jobben, før vi handlet mange av julegavene til både familie og venner. Herlig å ha noen av de i boks allerede nå. Planen vår er å ta resten av gavene neste uke. Det er så koselig å handle julegaver, og vi ble veldig fornøyde med de vi har kjøpt inn til nå hvertfall. Når vi kom hjem, slappet vi av litt, før vi pakket inn gavene. Nå sitter vi og ser håndballkampen mellom Sverige og Serbia, og det heies vel litt på naboene våre i den kampen.

Edit: Kampen ble akkurat ferdig rett etter at jeg publiserte dette blogginnlegget, men den endte 30-30.Ha en fortsatt fin kveld, flotte lesere ♥

En skikkelig gladnyhet

 • 08.12.2016 - 19:55

God kveld! Det ble visst en sen oppdatering i dag også, men dagen har gått litt i ett. Dette blogginnlegget har en gladnyhet med seg, og det er at JEG FIKK JOBBEN!!! Jeg som var tidenes nervevrak både før og under intervjuet, klarte faktisk å få jobben. Jeg er så lykkelig i dag! Egentlig så hadde jeg forventet å få svar neste uke, men da jeg sjekket mailen min når jeg var innom pappa tidligere, lå den der. Jeg hoppet av glede å ga pappa en god klem, og ringte Kjetil med en gang, haha. Jeg er så utrolig glad, og stolt av meg selv! Jeg skal inn å skrive under kontrakt på mandag, så det blir veldig spennende. Jeg skal begynne å jobbe hos Dolly Dimple´s, så det blir et helt nytt felt, men jeg gleder meg noe helt enormt! Wiii!!

Selvtillitsboost

 • 07.12.2016 - 21:34

Nå er det snart 3 uker siden jeg ga meg selv godtestopp i ukedager (man-tors). Det har vært utfordrende, og jeg kjenner fortsatt på følelsen av å ha lyst på godteri/brus/chips. Det regnet jeg jo såklart med. Til tider har det vært enkelt, andre dager har det ikke det. Denne uken er en slik uke, jeg har det ikke lett. Jeg har lyst på både det ene og det andre. Mine tanker rundt hvordan kroppen har forandret seg, er at jeg kanskje har gått litt ned i vekt. Nok til at jeg faktisk i dag, så meg i speilet på jobben til mamma, og var fornøyd med kroppsfasongen min. Det føltes veldig bra! Jeg tror det kan ha noe med at jeg følte meg komfortabel i de klærne jeg valgte ut til intervjuet i dag.

Jeg kjente hvertfall et selvtillitsboost i dag, og derfor har jeg faktisk bestemt meg for å kutte ut godtestoppen, og heller prøve å kutte ned på usunnheter. Jeg føler det er bedre at jeg heller bare spiser mindre godteri og chips, men at jeg faktisk kan kose meg om jeg føler for det. Jeg har klart det såpass lenge, og fått en selvtillitsboost som jeg virkelig trengte. Nå vil jeg heller legge fokuset på å bli glad i min egen kropp, og like meg selv akkurat slik jeg er. Finne klær som passer min kroppsfasong, og style de på en god måte. Slik jeg gjorde i dag. Jeg tok jo noen bilder for snart 3 uker siden, som jeg sa jeg skulle dele med dere. Jeg tror jeg velger å ikke gjøre det, fordi det ikke er så nødvendig lenger. Jeg kan i dag si, at det jeg så i speilet hos mamma, det var jeg fornøyd med - og det var målet mitt hele tiden. Det føles helt herlig å dele dette med dere, fordi jeg kan faktisk si at jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut ♥

Hvordan følte jeg intervjuet gikk?

 • 07.12.2016 - 20:25

Jeg har vært et nervevrak fra jeg våkna til klokken 16:40 i dag. Som dere vet, var det intervju i dag, og jeg skulle møte kl 16:15. Før det var jeg en tur på salongen til mamma, for å vokse øyenbrynene mine. Jeg hang der noen timer, før jeg kjørte der jeg skulle møte. I en time gikk jeg rundt og var kjempenervøs inne på senteret, fikk i meg litt mat, og rett før kl 16:15 møtte jeg opp for å la meg intervjue av daglig leder. Hun var veldig hyggelig, og intervjuet var veldig hyggelig. Jeg følte at det gikk bra, og nå gjenstår det egentlig bare å se om hun er enig. Svaret får jeg neste uke, så nå krysser jeg alt som krysses kan, for at jeg er så heldig at jeg får jobb.Nervøsitet

 • 06.12.2016 - 21:13

Nervøsiteten stiger bare mer og mer her hjemme. Alle tankene som kommer, både positive og negative. "Vil jeg klare å svare på spørsmålene som blir stilt?", "Tenk hvis jeg får helt jernteppe.", "Hvordan skal jeg kle meg?", "Tenk hvis jeg får jobben, da blir jeg så glad!". Det er mange flere enn disse, men her har dere noen av de. Huff. Jeg har jo vært på intervju før, og i 2/3 tilfeller gikk det jo bra. Dette blir mitt 4. intervju i livet, og nervene er der for fullt. Nå vet jeg hvor jeg skal møte, og selvfølgelig når jeg skal møte. Har akkurat mailet med daglig leder, som skal holde intervjuet. Det hadde vært helt fantastisk å få denne jobben, både fordi det virker som en veldig gøy og spennende jobb, og fordi jeg virkelig kunne trengt den. Håper jeg klarer å gjøre et godt inntrykk, det er jo noe av det viktigste man kan gjøre i en intervjusituasjon. Føler dette blogginnlegget bare ble babling i skriveform, men jeg følte bare for å dele litt hvordan jeg har det. Det hjelper å snakke med Kjetil, og det hjelper å skrive. Da gjør jeg rett og slett begge deler.Nå må jeg bare tenke positive tanker, og fokusere på at dette skal jeg klare. Jeg håper i hvertfall at jeg klarer det.

Ting dere kanskje ikke visste om meg #2

 • 06.12.2016 - 17:17

♥ Jeg liker best å skrive handlelister, huskelister og lister generelt, på Notater på I-Phonen min. Er det noe jeg skal huske, skriver jeg det ned der, for mobilen har jeg alltid med meg.

♥ Første gang jeg gikk inn på Old Trafford når Kjetil og jeg var i Manchester, da fikk jeg tårer i øynene. Det var skikkelig stort husker jeg, å komme inn på tribunen på stadion. Det var ganske spesielt andre gangen også, husker jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Min første mobil var en Sony Ericsson, som jeg arvet fra onkelen min. Husker at morfar kjøpte kontantkort til meg, og at jeg var såå stolt. Tror jeg var rundt 10-11 år gammel da jeg fikk den.

♥ Favorittfilmen min av Harry Potter filmene, er Harry Potter og Mysteriekammeret. Vet ikke helt hvorfor, men jeg bare liker den utrolig godt. Elsker Harry Potter!

♥ Min første bil var en Volkswagen Polo, 1998 modell. Den fikk jeg på videregående, og den fikk tilnavnet "Lille raketten", "lille Poloen" og "Dildobilen". Sistnevnte på grunn av håndbrekket, haha. Jeg kalte den aldri det, det var det noen venninner av meg som gjorde.

♥ Da jeg var liten, kalte jeg morfaren min for "Mø", fordi han ofte sa det. Da ble morfar "Mø" for meg, haha.

♥ Turen vi var på til Kreta i sommer, var min første Sydentur med venner og kjæreste. Jeg hadde aldri vært på en vennesydentur før i år. Tidligere har jeg bare reist til Syden med familie.♥ Når jeg og pappa skulle hente Solo oppe i Bergen i fjor, turte jeg faktisk nesten ikke å ta henne med meg hjem. Hun var så liten og uskyldig, og jeg var rett og slett livredd for å ha henne med meg. Heldigvis gikk det bra, og hun er blitt en fantastisk følgesvenn ♥

♥ Jeg ville egentlig inn i Sjøforsvaret når jeg skulle i militæret, men på grunn av at alt var fullt, stod det mellom Sambandsbataljonen i Hæren eller Garden. Jeg valgte heldigvis Samband, og har aldri angret på det.

♥ Jeg har beltevognlappen, og var beltevognsjåfør i førstegangstjenesten.Håper dere syns det var gøy å lese dette blogginnlegget, det var i hvertfall veldig gøy å skrive. Ha en fin tirsdag videre, flotte lesere!

Jeg skal på intervju!!!

 • 06.12.2016 - 10:26

På søndag søkte jeg på to jobber til, og i går fikk jeg tidenes gladnyhet: Jeg ble spurt om jeg ville komme på intervju til den ene!! Dette blir så spennende, og ikke minst nervepirrende, fordi jeg virkelig trenger denne jobben. Jeg både gleder og gruer meg for intervjuet, men slik er jeg alltid. Når jeg kommer på intervju er jeg som regel veldig nervøs, men jeg er nok ikke den eneste som har det slik. Jeg skal på intervju i morgen, men jeg forteller dere mer om hvilken jobb det er, når jeg vet om jeg får jobben eller ikke. Jeg krysser alt som krysses kan, for at dette skal gå bra. Jeg skal i hvertfall gjøre mitt beste, mer kan jeg ikke gjøre.


Dette tok jeg når jeg var i Kristiansand, men jeg syns det passet godt til innlegget :-)

Ha en flott tirsdag, folkens!
 

Ny uke, nye muligheter

 • 05.12.2016 - 09:05

God morgen! Jeg har vært fraværende her litt for lenge nå, og for å være helt ærlig, så har ikke motivasjonen til å blogge vært der. Det har vært en helt grei uke, men noen dager var bedre enn andre. Nå er det heldigvis en ny uke, og den bringer med seg nye muligheter. Jeg har ikke gjort altfor mye til nå, har sendt Kjetil avgårde på jobb og gått tur med Solo. Det ble ikke jobb på meg i dag, så da er planen å gjøre litt forskjellige ting. Pante flasker, rydde litt hjemme, muligens besøke farmor og farfar og litt slike ting. Tenkte også jeg kunne dele noen bilder jeg ikke postet forrige søndag. Da var vi nemlig sammen med Kamilla og Chris både på lørdag og søndag. På lørdagen var vi ute og spiste herlig sjømat på Fisketorget (jeg smakte faktisk blåskjell for første gang!!), spilte bowling og var ute på byen sammen, og på søndag var det ølbrygging og trening som stod i fokus. Guttene brygga, mens jentene fikk seg en god treningsøkt. Etter alt var ferdig spiste vi tacograteng som Kamilla disket opp, og den smakte helt nydelig!

Kjetil ble så inspirert av ølbryggingen, at han bestilte seg et ølbryggingssett hjem den dagen, haha. Det blir spennende å smake på ølen når den er ferdig, og se om den smaker godt. Jeg gleder meg! Når jeg ser tilbake på disse bildene, vil jeg gå litt tilbake i tid og ha en slik herlig søndag nok en gang. Den søndagen ville jeg ikke at skulle ta slutt, for vi hadde det så koselig sammen. Elsker når det er slik, og når du har slike fantastiske dager og fantastiske venner ♥

Ønsker dere alle en nydelig start på en ny uke!

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no