Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Time for time

 • 25.11.2016 - 19:00

I dag har jeg dokumentert dagen min for dere. Syns slike time for time innlegg er så gøy å lese på andres blogger, derfor fikk jeg inspirasjon til å lage et selv. Dette er da altså min fredag time for time.

Klokken 10:00

Ble jeg vekket av Solo, som syns det var på tide å våkne. Hun hoppet rundt og slikket meg i fjeset, og viste at hun ville stå opp. Vi gikk en morgentur, før jeg spiste frokost og blogget. Fikk også skiftet vann på pinnekjøttet som var middagen vår i dag.Klokken 11:00

Da var det klart for rydding og vasking i leiligheten. Kjøkken og stue sto først på agendaen min, og jeg satte på musikk og kom i gang. Rydding blir av en eller annen grunn ALLTID bedre med musikk til. Da kan jeg faktisk rydde i mange timer, og bare synge og danse med til musikken. Noe jeg forøvrig gjorde også!Klokken 13:10

Stua og kjøkkenet er vasket og gulvet er støvsugd, og jeg ser meg fornøyd med min egen innsats. Ringer Kjetil for å få hjelp til hvordan jeg skal gjøre med pinnekjøttet. Får vann i gryta og pinnekjøttet oppi, og setter på plata. Tar bilder av hvordan stua og kjøkkenet ser ut, til dette blogginnlegget. Innser også at Solo sikkert vil ut litt, så da slenger jeg på meg jakke og sko, og går en tur med henne.

Klokken 13:45

Akkurat kommet inn fra tur med Solo, og bestemmer meg for å begynne å rydde og vaske badet, soverommet og gangen.Klokken 15:45

Kjetil kommer hjem, og jeg er akkurat ferdig med all vasking og rydding. Kjetil ble veldig glad når han så hvor fint jeg hadde ryddet, og jeg er skikkelig fornøyd selv også! Jeg og Kjetil tok oss en dusj, og satte oss i sofaen for å slappe av å se litt på TV. Pinnekjøttet luktet godt i hele leiligheten, og vi fikk begge den skikkelige helgefølelsen.Klokken 16:45

Med tanke på at pinnekjøttet var ferdig rundt kl 17:30, måtte vi starte på skrelling av poteter og kålrabi. Jeg begynte å skrelle poteter, og Kjetil tok seg av kålrabien. Vi fikk dem på platene, og etter hvert som kålrabien ble ferdigkokt, tok Kjetil ansvaret for å lage kålrabistappe.Klokken 17:40

Middagen var klar, og bordet var dekket. Ikke den typiske fredagsmiddagen, men det smakte helt fantastisk! Da var vi glade vi ikke gikk for den tradisjonelle fredagstacoen. Solo fikk også smake, og hun også syns det smakte kjempegodt, hehe. Hun slukte det lille av pinnekjøtt hun fikk. Når vi var ferdige med middagen, ble det bare avslapping på sofaen etter på. Endelig tid for helgekos med god snacks og noe kjekt på TV.

Det var min fredag, folkens. Nå skjer det nok fint lite i heimen, vi skal bare slappe skikkelig av og nyte at det er helg. Håper dere syns innlegget var gøy å lese, dette var kjempekjekt å skrive hvertfall! Håper dere får en superfin fredagskveld, fine lesere ♥

Klar for en ny dag

 • 25.11.2016 - 10:38

I dette øyeblikk sitter jeg og spiser frokost, og skal snart ta fatt på dagens gjøremål. Rydding av leiligheten står for tur, noe jeg gleder meg til å få gjort. Jeg har også et spennende blogginnlegg på gang, som jeg har sett mange andre bloggere ha. Har aldri prøvd det selv, men tenkte at i dag, da skal jeg også prøve det. Har allerede startet bildeknipsingen til det, og gleder meg til å poste innlegget i kveld.


Solo i farta på morgenturen i dag.

Ha en fin fredag, folkens - vi blogges senere!

Sminkevideo - No mirror makeup challenge

 • 24.11.2016 - 19:35

Da har jeg fått lastet opp videoen, og jeg er så spent på hva dere kommer til å synes. Det var en veldig gøy video å lage, så dette kan jeg godt gjøre mer av!


Meget vakkert stillbilde, og de andre jeg kunne velge mellom var ikke bedre, haha. Håper dere liker videoen!


 

Videoblogg på vei

 • 24.11.2016 - 16:43

Dere vet den "Smink deg uten speil, på 5 minutter" videochallengen? Den har jeg gjort til dere i dag, eller jeg blir nødt til å spille den inn på nytt, siden kameraet mitt gikk tomt for strøm midt i innspillingen. Nå er kameraet på lading, og jeg gleder meg til å vise dere challengen senere i dag! Jobbjakten gikk som forventet, alle de tre butikkene jeg var innom, hadde ingen ledige stillinger akkurat nå. Leverte inn både en åpen søknad og CVen min, slik at de kan kontakte meg hvis de skulle ønske meg som ansatt. Jeg må nok skrive noen flere søknader i morgen, å levere rundt til forskjellige butikker, men da har jeg i det minste prøvd. Var innom farmor og farfar i den nye leiligheten deres en tur, og de begynner heldigvis å komme i orden. Det har vært mye flyttestyr de siste ukene, så nå tror jeg de er glade for å ha kommet seg inn. De virket veldig fornøyde med ny tilværelse, og ingenting er bedre enn det!Jeg var også innom bilverkstedet på Mosterøy, for å høre hva prisen for ødelagt vindusheis er. Det er så dyrt med bil, og enda dyrere blir det når du i tillegg klarer å skrape borti med bilen din i fronten. Huff, det blir en dyr taksering, og jeg gleder meg ikke til å få e-posten med hvor mye det faktisk kommer på.. Sånn ellers er alt greit. Har ikke gjort så mye når jeg kom hjem, egentlig. Planen var å rydde og vaske leiligheten, men det tror jeg heller at jeg gjør i morgen. Da frister det kanskje litt mer enn i dag, hehe.

Ut på jobbjakt

 • 24.11.2016 - 10:20

Er det en ting jeg har merket med å bli førstegangseier, så er det at det ikke alltid er billig. Jeg må derfor ut på jabbjakt i dag, og jeg har skrevet søknader til tre forskjellige butikker. Jeg har jo allerede en jobb, men som tilkallingsvikar vet du aldri helt når du får jobbe. Til nå denne uken, har jeg ikke jobbet noen ting, mens andre uker har jeg jobbet fullt. Det er jo slik det er, og i og med at jeg begynner på skole i januar, må jeg nesten ha en jobb hvor jeg kan jobbe en kveld og to i uken. Eventuelt noen lørdager i måneden. Det blir spennende å se om jeg får levere de åpne søknadene jeg har skrevet. Det hadde jo vært kjekt å få en liten ekstrajobb ved siden av.Jeg krysser det som krysses kan, for at jeg kanskje får meg en deltidsjobb i løpet av desember måned. Nå skal jeg ta en dusj, før jeg kjører avgårde. Wish me luck!

Drømmetydning

 • 23.11.2016 - 23:00

Da jeg våknet i dag, måtte jeg bare tyde min egen drøm. Jeg drømte at jeg var gravid, og at jeg skulle på min første ultralyd. På denne ultralyden skulle jeg samtidig få vite om jeg faktisk var gravid også. Jeg ville så gjerne ha med meg noen, men ingen hadde tid til å være med meg. Jeg turte ikke å gå på ultralyden alene, og derfor "skulket" jeg bare unna. Mer husker jeg ikke, men det var en merkelig drøm å ha, haha.

En annen jeg hadde i natt/i morges var at jeg så bloggeren Tuva Willassen i Stavanger. Hun gikk glad og fornøyd og filmet i gata, på vei mot togstasjonen. Jeg fulgte etter henne for å spørre om jeg kunne få bilde med henne. Hun satte seg ned på en cafe på togstasjonen, og jeg ville ikke gå bort med en gang. Det endte med at jeg gikk inn i en neglesalong, og spurte om de hadde noen ledige timer til å legge negler. Det hadde de ikke, og jeg gikk derfor ut i cafeen igjen, og Tuva satt der fremdeles. Jeg skulle til å gå bort til henne, men jeg så at hun pakket tingene sine. Hun skulle til Trondheim, og toget hennes gikk om 1 minutt. Hun gikk ut til toget, jeg fulgte etter henne, men hun forsvant inn på toget før jeg fikk sjans til å si navnet hennes.

Jeg søkte opp "Gravid" på droemmetydning.com, og dette kom opp: "Hvis du er kvinne og drømmer du er gravid bør du ta en graviditetstest. Det kan også være en advarsel om at du blir gravid hvis du ikke er forsiktig. Drømmen kan alternativt bety at du kan bli misfornøyd med en mann. Hvis du i virkeligheten er gravid betyr denne drømmen at alt vil gå bra. Hvis du er en mann, er drømmer om dette en advarsel mot kortvarige forhold." Vet ikke helt hvordan jeg skal tolke den, siden jeg har jo drømt at jeg har vært gravid før. Så det er ikke alltid jeg tror på dette drømmetydningsgreiene, hehe. Gøy å se hva det kan bety uansett! Noen ganger merker jeg at de stemmer, andre ganger ikke.

Over 2000 lesere?!

 • 21.11.2016 - 20:39

Dette innlegget ble skrevet den 18.10.2016. Vet ikke hvorfor jeg aldri postet det før nå, for det er jo et skikkelig glad-innlegg.

Jeg gikk inn på bloggen for å hjelpe Emilie Adams i går, og skrev det innlegget jeg skulle og tenkte egentlig ikke noe mer over det. Lurte på hva statistikken min var, siden jeg ikke hadde blogget på noen dager. Synet som møtte meg.. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsene som dukket opp inne i meg. Jeg ble så utrolig, utrolig glad! Jeg hadde over 2000 lesere på bloggen min for 2 dager siden. Innlegget mitt om Paulsens hotell slo virkelig an, og jeg vet ikke hvordan jeg kan få takket de nok. Det var en lykkefølelse uten like, og det betyr så utrolig mye for meg at så mange klikket seg inn for å lese det blogginnlegget. Jeg regner ikke med at jeg får se et såpass stort lesertall noen gang igjen, men det var fantastisk å få oppleve det hvertfall en gang!

Skikkelig surrealistisk å se disse bildene, jeg har nok enda ikke helt kommet over det.. Jeg får prøve så godt jeg kan å holde på lesere, selv om jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal gjøre det. Hvis noen har tips, så mottas disse med stor takknemlighet. Jeg var nede på 500 lesere i går, og i dag er jeg egentlig tilbake hvor jeg alltid har vært. Det er heldigvis ikke så farlig for meg, selv om jeg skulle ønske jeg kunne vært oppe på 2000 igjen. Å jobbe som blogger hadde vært helt fantastisk!

Planen min for godteristopp

 • 19.11.2016 - 21:02

Jeg har tenkt mye på dette med godteristopp, siden jeg skrev det på bloggen i går. Innebærer dette alt av godteri? Skal jeg slutte å drikke brus? Slutte å spise chips? I den forbindelse har jeg lagt meg en plan, siden det kan bli vanskelig med stopp på alt av godteri på et blunk. Selvfølgelig, det er gjennomførbart, uten tvil! Det er bare en del av meg som tenker, jeg må jo få lov å kose meg med litt godteri/chips/brus av og til. Derfor tenkte jeg følgende:

Jeg skal holde meg unna brus/godteri/chips i ukedagene.

♥ I helgene er det tillatt med godteri, chips og brus i moderate mengder. Jeg trenger ikke spise en chipspose på en kveld, f.eks. En sjokoladeplate kan vare lenger enn en kveld, osv.

♥ Om jeg får lyst på brus i ukedagene, kan jeg ha Farris Bris tilgjengelig som en erstatter, hvis jeg vil ha noe med kullsyre. Eventuelt annet som kan erstatte brus er jo saft/juice/vann med sitron/vann/melk.

♥ Om jeg får lyst på godteri/chips i ukedagene, kan jeg ha frukt tilgjengelig, for å lage fruktsalat, smoothie og lignende.

♥ Når desember kommer, har jeg lov å spise godteri i kalendere som jeg får. Vi pleier å få sjokoladekalender av farmor og farfar hvert år, og da syns jeg at det blir dumt å bryte den tradisjonen i år.Tror dette blir mer gjennomførbart enn full stopp på godteri og brus. I tillegg til å holde meg litt mer unna usunnheter, skal jeg prøve å trene minst 2 ganger i uka. Klarer jeg mer, er det bare fantastisk. Det er viktig å ikke sette seg for vanskelige mål, da blir de bare vanskelige å gjennomføre. Det merket jeg med full godteristopp. Målene ovenfor skal jeg klare, og jeg kjenner at det å skrive de ned faktisk motiverer meg kjempemye!

Ha en fin lørdagskveld videre, flotte lesere!

En god start

 • 19.11.2016 - 13:29

Det siste døgnet har jeg opplevd mye støtte fra både venner og familie, etter blogginnlegget mitt i går. Det betyr så utrolig mye for meg, jeg har så mange fine mennesker i livet mitt ♥ I dag startet dagen med en god frokost, som Kjetil stelte i stand. Grove rundstykker med masse godt pålegg. Rundstykkene kjøpte vi ferske i går, og de smakte kjempegodt. Etter frokosten tok jeg meg en joggetur med Solo, og noen treningsøvelser når jeg kom hjem fra joggeturen. Helt herlig! Tok meg en lang dusj etter på, og nå slapper jeg av på sofaen. Tok noen bilder av hvordan kroppen min ser ut nå, og planen er at om en måned skal jeg ta nye bilder av hvordan den ser ut da. Jeg skal dele resultatet med dere, men enn så lenge venter jeg med å dele de bildene som ble tatt i dag.Nå er det klart for Manchester United mot Arsenal her i stua, ha en fin dag videre!

 

Dårlig selvtillit

 • 18.11.2016 - 21:40

Kjetil tok noen bilder av meg i dag, når vi var kommet hjem fra bursdagen til farmoren hans. Jeg tenkte jeg skulle få noen fine bilder, som jeg skulle bruke i et blogginnlegg om hvordan dagen min har vært. Når jeg så bildene, ombestemte jeg meg raskt. Dette innlegget måtte handle om dårlig selvtillit. Det er noe mange sliter med hver dag, meg selv inkludert. Jeg elsker å gå med kjoler som er tettsittende, og viser frem formene mine. Nå er jeg ikke sikker på om jeg vil gå med det igjen, etter å ha sett bildene som ble tatt av meg i dag.Det første de aller, aller fleste legger merke til i dette bildet er kanskje smilet mitt eller hunden på siden, øynene mine eller puta bak meg. Det var det jeg også la merke til først, men etter å ha sett mer på bildet, ser jeg at jeg har et "lovehandle" som ser ut som en ekstra rumpeball. Bak foten jeg holder rundt, skjuler jeg magen min, fordi jeg vet den stikker ut. Den dårlige selvtilliten min tar over tankene og følelsene mine. Jeg sa til Kjetil at han måtte ta nye bilder, han fikk se bildene og sa at bildene var kjempefine. Han ser ikke det jeg ser. Det som er feil på meg selv. Det som skaper den dårlige selvtilliten. Jeg føler meg rett og slett tjukk. Her vet jeg at mange av mine nærmeste kan si seg uenige, men det er slik jeg føler meg. Bildene som ble tatt i dag, bare bekrefter mistankene mine. Det er heller ikke første gang jeg har tenkt det. Jeg har tenkt slik på flere bilder i tettsittende klær tidligere. Nå vil jeg gjøre noe med den dårlige selvtilliten, og fra og med i morgen så blir det godteristopp i 1 måned. 19. desember kan jeg spise godteri igjen, og med å skrive det her, håper jeg at jeg skal klare det.


Jeg er så lei av å ikke føle meg slik jeg ønsker. Slik jeg vil. Jeg husker at på ungdomsskolen fikk jeg høre hvor tynn jeg var, hvor god forbrenning jeg hadde. Ja, jeg hadde det. Jeg spiste mye godteri, chips, dip og drakk mye brus. Det gjør jeg nå også, eneste forskjell er at nå syns det. Nå kommer den dårlige selvtilliten. Det skal det bli slutt på nå, nå vil jeg føle meg komfortabel i tettsittende klær igjen. Føle meg komfortabel med speilbildet mitt, og føle meg komfortabel med meg selv.

En effektiv dag

 • 17.11.2016 - 22:36

I dag har jeg vært skikkelig effektiv, og fått ryddet og vasket masse i leiligheten. Nå er både Kjetil og jeg superfornøyde med hvordan leiligheten ser ut, og da er det enda kjekkere å være hjemme. Det er alltid en god følelse når du føler du har fått noe ut av en fridag. Har ikke gjort så mye annet enn å vake og rydde, når Kjetil kom hjem var det tid for middag. Etter vi hadde spist har vi egentlig bare slappet av.Litt detaljer fra leiligheten vår. Jeg er så glad for at vi får bo her, er så fornøyd med hvordan vi har fått det! ♥

Monday mornin´ blues

 • 14.11.2016 - 09:22

God morgen, og god mandag! Jeg oppdaterer dere fra sengen denne morgenen, og skal straks stå opp. I dag er planen å hjelpe farmor og farfar med litt diverse i huset, de holder på å flytte nemlig. Trist og spennende på samme tid! Er så rart hvordan det er, vi har så mange barndomsminner fra huset deres. Syns det var rart når mormor og morfar også flyttet husker jeg. Tror det blir en god del å gjøre der i dag, så jeg må nesten få rumpa opp av senga, og inn i dusjen. Frokosten tar jeg bare i bilen, så etter dusjen blir det tur med lillefrøkna, før jeg setter kursen mot farmor og farfar.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måtte alle ha en fantastisk start på den nye uken!

Et møte utenom det vanlige

 • 10.11.2016 - 21:37

Det har vært en bra dag, jeg har fått vært litt vikar i 7. klasse og vært på SFO og jobbet. Kjempekoselig! Etter jobb ble det lufting av hunden, før jeg så litt på snapchat. Jeg følger Marna Haugen Burøe (komikerfrue), og da så jeg at hun gjorde seg klar for Maxi Sandnes. Jeg tok en tur innom bloggen hennes også, og da var jeg ikke i tvil, jeg ville veldig gjerne møte henne. Fikk med meg mamma, så tok vi turen ut til Sandnes. For og si det sånn, jeg angrer ikke! Marna var kjempekoselig, og jeg fikk ta masse bilder med henne. Selv om jeg ikke fikk snakket altfor mye med henne, fikk jeg et veldig bra inntrykk. Hun stilte mer enn gjerne opp på bilder utenom de vi tok i Fotobaren som var satt opp, og hun ble med på en snap også. Kjempehyggelig dame, med et godt humør.


Min flotte mamma ♥

Syns det er så gøy å møte menneskene bak bloggene, og jeg føler meg så heldig som fikk møte denne flotte dama. Er innom bloggen hennes hver dag, så det var veldig spesielt å få møte henne. Jeg smiler når jeg ser på disse bildene, digger de og digger Marna!

Ha en nydelig torsdag, flotte folk ♥

Blåfredag

 • 04.11.2016 - 19:26

For en kaotisk dag det har vært i dag! Jeg har vært i 2. klasse som vikar i dag, og det ble på et tidspunkt veldig kaos i klasserommet, haha. Heldigvis har jeg snille kollegaer som hjalp til. Det gikk greit etter det. Etter jobb skulle jeg hjelpe pappa med noe på pc, som jeg til slutt bare måtte gi opp. Jeg var så sur og sint når jeg kjørte hjem, og tenkte med meg selv at nå kommer jeg aldri i humør igjen. Heldigvis for meg, så har jeg verdens beste kjæreste, som hadde disket opp med reker når jeg kom hjem! ♥ Nå har vi fått besøk av Steinar, på spontant vorsh. Vi skal en tur ut på byen å kose oss, og bare nyte at det er blitt helg.

Nå skal jeg legge bak meg denne blådagen, å få en bra slutt på en ellers ikke så bra dag. Ha en fin fredagskveld, alle sammen!

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no