Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Forberedt til Halloween

 • 31.10.2016 - 18:01

I dag er det jo selveste Halloween, og det blir spennende å se om vi får noe besøk av utkledde barn i kveld. Vi er hvertfall klare, skålen med snop står klar i gangen. Syns det er så gøy med Halloween, og hadde jeg vært 10-15 år yngre, ville jeg definitivt fått med noen venner og gått rundt i dag. Det er selvfølgelig ikke alle som har den tankegangen, men jeg syns det er en spennende tradisjon for barna. En tradisjon som mine fremtidige barn såklart skal få være en del av, det er ikke et spørsmål en gang. Hvis de spør meg om de kan gå knask eller knep, vil svaret mitt være ja, uten tvil.Nå hadde vi faktisk nettopp noen på døren, som gikk Halloween. Tre gutter som var fornøyde med godteriet de fikk. Håper det kommer flere! Første dag i ny jobb gikk ganske bra, selv om jeg tror at det stod Halloween i hodet deres i hele dag. Merket at det var noe på gang i dag, siden de var veldig urolige, haha. Slik er det vel når du gleder deg masse til noe? Satser på å gå høre masse gøy om deres Halloween i morgen, det blir kjekt! Alt i alt har det vært en bra dag, og jeg er klar for morgendagen.

Happy Halloween!

Halloweenfest

 • 30.10.2016 - 15:10

God søndag, alle sammen! I går var det duket for Halloweenfest hos Kamilla og Chris, for 2. året på rad. Kjetil og jeg klarte å bli enige i år også, om hva vi ville være. I år skulle vi matche hverandre, og endte opp slik:Fange og politi. Det var så gøy å sminke Kjetil klar i år også, fordi vi måtte finne noen passende tatoveringer han kunne ha. Som dere ser, ble det et par av de! Festen var kjempegøy, og det var utrolig gøy å se alle de kreative kostymene folk kom med.


Vertene våre, jeg fikk meg en støkk da jeg så Chris i går, haha!


Chris og Kjetil ♥


Kamilla, Caroline og meg ♥ For noen flotte venninner jeg er så heldig å ha!


♥♥

I dag morges var ikke formen den beste, men etter å ha fått i oss litt mat og drikke, ble den heldigvis bedre. Vi tok bare en rolig morgen, med film på senga, før vi satte i gang å rydde litt i leiligheten. Nå slapper vi av på sofaen med fotball på TVen, og vi tenkte å bestille pizza fra Pizzakroken snart.

Dere får ha en fin dag videre!

En fin dag

 • 28.10.2016 - 21:15

God kveld, alle sammen! Blogg.no har vært nede i hele dag, og jeg leste på bloggen til Stina at det var pga strømbrudd der serverene til Nettavisen står. Nå er det heldigvis oppe og går igjen, og jeg kan blogge.I dag har jeg levert leasingbilen jeg hadde i forbindelse med jobben hos fotograf-firmaet, og pappa var så snill å være med meg. Etter at bilen var levert, tok vi oss en tur på landbruksmessen som er i Stavanger forum denne helgen. Veldig gøy å få litt inside på landbruk og ikke minst, få litt far datter tid. Det var kjempemasse å se på, og vi fikk prøve oss på et par konkurranser også. Kanskje blir vi heldige vinnere? Men så langt har ingen ringt oss, haha. Når vi hadde fått gått rundt på messen en stund, kjørte vi ut til Svein Kvia i Sandnes å møtte mamma. Jeg tok bilen til pappa hjem igjen for han, siden han skulle sitte på med mamma. Jeg måtte atter en gang innom Hertz bilutleie for å hente solbrillene mine, og på vei ned så jeg at Benjamin var på bensinstasjonen nedenfor Hertz. Han skulle levere bilen han også, og hadde ingen som skulle hente han eller noe. Det endte med at jeg tok han med meg, og kjørte han hjem. På vei hjem satte jeg bilen til pappa hjemme, og Kjetil hentet meg. Vi handlet, før vi til nå bare har tatt livet med ro og slappet av. Nå skal vi se film i senga, før vi mest sannsynlig tar kvelden.

Ønsker alle en fin fredagskveld videre!

5 ting jeg ikke kan leve uten #1

 • 27.10.2016 - 19:32

Jeg har skikkelig skrivesperre på bloggen for tiden, og vet ikke egentlig hva jeg kan skrive om. Syns det er så koselig når folk klikker seg inn, og faktisk leser denne lille bloggen min. Tenkte jeg kunne dele 5 ting jeg ikke kan leve uten med dere, fant det tipset når jeg søkte på google, "ideer til blogginnlegg". Syns den virket gøy å skrive om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Familie. Jeg er veldig avhengig av å ha familien min rundt meg, både fysisk og psykisk. Er det en jeg alltid ringer, så er det pappa. Han stiller så og si alltid opp, hvis han har mulighet, og er min reddende engel i mange situasjoner. Mamma er også en fantastisk støtte, og en supermamma. Hun er god som gull, og jeg er så utrolig glad for å ha to slike fantastiske mennesker i livet mitt. Lillebroren min hadde jeg heller aldri klart meg uten, han er helt unik, og jeg er så glad for at akkurat han er min bror. Han er hardtarbeidende og ikke minst superflink i sitt fag. Familien min - ingen er som de ♥

2. De andre i familien min. Dette punktet er også veldig viktig å få med. Jeg har fått helt enormt mye støtte av både besteforeldre, søskenbarn, tanter og onkler, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de fantastiske menneskene i familien min ♥ Dere er gull verdt!3. Vennene mine. De er helt supre å ha i livet mitt, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de. Jeg er så heldig å ha flotte venner, som jeg stoler fullt og helt på. Skulle det være noe, vet jeg at de er bare en telefon eller kjøretur unna ♥

4. Kjæresten min. Jeg har funnet mannen jeg skal gifte meg med, det er jeg 100% sikker på. Jeg klarer ikke å se for meg et liv, hvor han ikke er med. Den dagen han går ned på kne, da sier jeg tårevått "Ja, det vil jeg veldig gjerne♥" (Kjenner øynene blir blanke bare av tanken på det, haha) Jeg har funnet min sjelevenn, min solstråle, min Leonardo DiCaprio, min bestevenn - jeg har funnet drømmemannen ♥5. Hunden min. Livet mitt endret seg drastisk sist år. Jeg var gjennom et brudd, med en jeg hadde vært sammen med i 5 år. Jeg skulle bo alene i leiligheten vi leide sammen, og da kom Solo inn i livet mitt. Den energiske valpen, med de søte øynene og det gode selskapet. Det eneste som var dumt, var at jeg akkurat hadde vært gjennom et brudd, og jeg var et emosjonelt vrak. Jeg trodde ikke jeg kom til å klare å ta skikkelig vare på henne. Nå når jeg tenker på det, vet jeg at jeg klarte meg veldig bra. Hun er en skikkelig gledesspreder i hverdagen, og jeg har virkelig fått meg en bestevenn for livet. Hun er så glad når vi kommer hjem, og jeg blir like glad av å se det. Hun er beviset på at jeg kan komme meg gjennom noe tungt, og komme ut sterkere enn jeg hadde trodd. ♥ Min fantastiske lille bebbis - ett fullverdig familiemedlem!

For en drømmedag

 • 27.10.2016 - 08:30

Hei alle sammen! For øyeblikket er jeg på jobb, men jeg forhåndsskrev dette blogginnlegget i går kveld, før jeg gikk å la meg. Gårsdagen var bare helt fantastisk gøy, og litt av en drømmedag! Kl 12:30 stod jeg klar på inspektørens kontor på skolen jeg skal begynne å jobbe på. Hun viste meg rundt, og jeg fikk hilse på mange hyggelige personer. Jeg var også så heldig å få lov og være med i de to siste skoletimene, til gjengen jeg skal være vikarlærer hos neste uke. Jeg skal være i 3. klasse, noe jeg syns virket kjempegøy. Elevene var superkoselige, og jeg følte meg faktisk ganske hjemme når jeg var i klasserommet. Når skoledagen deres var over, fikk jeg informasjon fra den andre læreren i 3. klasse, om hva jeg må forberede og litt slike ting til mandagen kommer. Utrolig spennende, og jeg kjenner at nå gleder jeg meg bare helt utrolig mye. Måtte mandagen komme fort, haha!

Når jeg kom hjem, bar det en tur ut til Kvadrat. Jeg fikk kjøpt meg ny skoleveske, som jeg både kommer til å bruke i lærerjobben og når skolen begynner etter hvert. Fikk også shoppet nye joggesko, som var etterlengtet, da mine har fått hull i seg. Veldig kjipt, siden de var veldig gode å gå i, men fant heldigvis noen som hadde den komforten jeg var på jakt etter! Kjetil var også supersnill med meg, han kjøpte nemlig Daniel Wellington klokke til meg!! Iiih, har ønsket meg en slik klokke lenge, og nå er jeg endelig stolt eier av en. Tusen tusen takk, nok en gang, beste gutten min ♥ Jeg fikk endelig også tak i noe viktig til Halloweenkostymet mitt, og Kjetil fikk litt til sitt. Det er nemlig duket for Halloweenfest hos Kamilla og Chris på lørdag!


Veske fra Morris


Joggesko fra Intersport


Daniel Wellington klokke fra Gullfunn

Ha en fin tirsdag, folkens!

Nyter de siste dagene

 • 25.10.2016 - 12:00

Heisann! For øyeblikket har jeg lunsj på jobb, og bare slapper av. Jeg har fått klarsignal fra sjefen for fotobedriften jeg jobber for nå, til å starte i ny jobb allerede på mandag. Jeg skal levere utstyret og firmabilen på fredag, også er det slutt for dette året som fotograf. Det har vært en kjekk høst, med mye nye erfaringer og inntrykk.Jeg skal muligens innom skolen i morgen, for å se på pensumet til elevene, så det kan bli veldig spennende. Foreløpig har jeg ingen fotooppdrag i morgen, så hvis det ikke blir noe foto, tar jeg turen til skolen. Hvis ikke blir det på fredag, etter levering av utstyr og bil. Jeg gleder meg sånn til å komme i gang som vikarlærer, samtidig som det er trist at jeg skal si farvel til en super fotojobb. Det trenger jeg heldigvis ikke å gjøre helt enda, nå skal jeg ha det gøy når jeg skal fotografere de to siste klassene på skolen jeg er på nå. Jeg skal også på en annen skole på torsdag, så jobben er ikke over enda, jeg får en sjanse til å nyte det å være fotograf litt til.

Ha en fin tirsdag, folkens!

Gode nyheter

 • 24.10.2016 - 19:27

Jeg har gode nyheter å meddele til dere, og det er at fra og med 1. november skal jeg være vikarlærer på hvertfall en av skolene i kommunen! Endelig skal jeg få prøve meg i mitt absolutte drømmeyrke! (Jeg vet jeg tidligere har skrevet at drømmeyrket mitt er fotograf, men jeg har alltid hatt lærer på 1. plass. Jeg visste ikke da, at drømmen endelig skulle bli oppfylt.) Jeg gleder meg sånn, men kjenner også på nervøsiteten. Forhåpentligvis blir jeg en vikar som barna kan se opp til, det er det som er målet mitt. Jeg går virkelig spennende tider i møte, og de er hjertelig velkomne alle sammen!Ha en fortsatt fin mandagskveld, flotte lesere!

Et steg nærmere

 • 23.10.2016 - 19:37

Hvor ble helgen av? Søndagen kom altfor fort, og tar fra oss nok en helg. Det har vært en super helg, med en super gjeng. Ellen, Stian, Steinar, Kjetil og jeg har vært på hyttetur, og det har vært utrolig gøy. Vi har spist god mat, hatt god drikke og ikke minst mye latter og glede. Hva er vel bedre enn det?På fredag meldte jeg meg opp som privatist hos Sonans. Med det er jeg et steg nærmere drømmen, og det føles helt fantastisk. Jeg gleder meg bare mer og mer, og det blir spennende når det er skolestart i januar. Kommer det til å være mange i klasserommet? Vil jeg møte noen kjente? Vil jeg få noen nye venner? Hvordan kommer det til å være å ha matte igjen? Spørsmålene er mange, og svarene får jeg fra januar av. Jeg er så spent!

Jeg blir helt rørt jeg...

 • 21.10.2016 - 09:52

Jeg vet ikke hva jeg skal si akkurat nå.. Etter at gårsdagens blogginnlegg ble publisert, som du kan lese ved å trykke her, har jeg fått masse gode ord fra venner, familie og blogglesere. Jeg blir så glad, og samtidig helt rørt at så mange tar seg tid til å skrive noen ord til meg. Tusen tusen takk, alle sammen!Jeg har div dag på jobb, noe som vil si at jeg skal være tilgjengelig for jobb, om det skulle oppstå sykdom eller noe annet. Da blir det rydding i leiligheten, slik at vi får det fint til vi skal reise opp på hytta. Er så kjedelig å komme hjem til et rotete hjem, når man skal være borte noen dager. Har allerede fått på en tørketrommel og en vaskemaskin, og nå skal jeg sette på noe godmusikk, å få rumpa opp av sofaen igjen og rydde videre. Jeg måtte bare innom for å takke for alle gode ord som har tikket inn, både i går og i dag. Dere er så gode hele gjengen, og jeg setter så enormt stor pris på hver og en lykkeønskning ♥

Lærer, jeg?

 • 20.10.2016 - 22:22

Føler ikke det var mange dagene siden jeg skrev her at jeg skulle prøve å bli rørlegger.. Nå har altså ting tatt en vending til noe langt større, og skumlere enn det. Kjetil og jeg var innom foreldrene mine i går, siden vi hadde vært i byen og Solo hadde vært hos de i mellomtiden. Vi ble sittende å snakke om jobb, framtid, penger og planer. Vi kom i snakk om skole, matte og privatistundervisning. Jeg har aldri vært en som liker matte noe særlig, og det fikk jeg virkelig svi for på videregående. Karakteren ble ikke bra da, og drømmen min om det jeg faktisk ville bli, ble knust. Etter videregående har jeg vel egentlig bare gått og driftet fra jobb til jobb, og det har vært hardt etter at jeg ble sammen med en som har fast og trygg jobb. Når vi ble sammen, levde jeg bare i forelskelsesboblen, og innså ikke at jeg kanskje burde ta livet litt mer seriøst, etter at engasjementet mitt i fotograf-firmaet gikk ut for 1 år siden. Jeg tok en jobb i barnehage som ringevikar, noe som ble fornuftig ettersom jeg var heldig nok til å få fast jobb i 6 måneder. Etter det var det tilbake i boblen som fotograf igjen, og her er jeg fortsatt. Engasjementet går ut om en uke, 31. oktober er det over nok en gang, og jeg sitter her uten jobb..eller gjør jeg det?I dag tok jeg nemlig motet til meg, etter oppmuntring fra både foreldrene mine og kjæresten, til å gå på ungdomsskolen og barneskolene her i kommunen å spørre etter vikarjobb. Sannelig ble det ikke positive svar fra alle. Ungdomsskolen hadde ikke like mye behov, men de hadde litt, så det kan fort være at jeg kan steppe inn der også. Barneskolene derimot, var kjempepositive til vikar, og den ene kontakter meg allerede i morgen! Jeg er kjempeglad for at de var såpass positive, og jeg kan endelig puste lettet ut. November kan ikke komme fort nok nå, jeg gleder meg kjempemasse til en ny hverdag som vikarlærer! Det skal sies, jeg skal nyte siste uke som fotograf også, det skal jeg selvfølgelig ikke glemme oppe i det hele. Etterhvert blir det også å ta opp matten igjen, som privatist hos Sonans. Her skal jeg virkelig jobbe på, slik at det blir verdt prisen det koster. Ta opp fag er ikke akkurat billig, men slik er det noen ganger. Jeg vil, jeg skal og jeg kan klare dette! Hvis det går i boks, så blir det lærerutdanning på meg til høsten neste år! Nå vil jeg følge drømmen jeg egentlig skulle fulgt for lenge siden.

Lørdagens fisketur

 • 18.10.2016 - 08:45

Jeg har ikke fått vist dere bildene jeg tok på lørdagens fisketur. Vi ble med faren og broren til Kjetil ut på en skikkelig bølgete tur, på lørdagsmorgenen. Det var et herlig vær, men da vi kom oss ut i fjorden, ble det mer vind og bølgene var skikkelig store. Vi måtte holde oss skikkelig godt fast for ikke å falle overbord, haha. Fangsten ble 3 torsk, 3 breiflabb, 10-12 trollkrabber og masse store stinter, vi var også heldige å fikk en stor og to små rognkjeks som vi slapp fri igjen. 
 

Når vi kom tilbake igjen, ble det rensing av garn og klargjøring til koking av trollkrabbe og krabbe. Vi fikk prøvd ut den nye krabbegiljotinen, som Kjetil nettopp har kjøpt til oss. Den fungerte kjempebra, og vi er veldig fornøyde med den. Trollkrabben smakte veldig godt, er alltid gøy å smake på den type krabbe. Smakte det for første gang i fjor, og da smakte det like godt.Nå er jeg straks klar for første klasse for dagen - ha en super tirsdag, flotte lesere!

Ny låt på repeat

 • 17.10.2016 - 22:18

God kveld i stuen! Jeg følger med på Manchester United mot Liverpool i kveld, og det har vært rett så spennende. Håper jo såklart på seier i kveld, og krysser alt som krysses kan. Ellers har dagen vært riktig så fin, hadde en kort dag på jobb også har jeg vært innom opplæringskontoret for rørleggere. Jepp, denne jenta skal prøve å skaffe seg læreplass som rørlegger! Haha, det blir spennende å se om jeg finner en bedrift som er interessert i meg da. Håper det! Jeg var innom to rørleggerbedrifter, og den ene hadde ikke mulighet til å ta inn lærlinger og den andre skal jeg kontakte via mail. Så nå får vi se da, kanskje jeg er heldig?Jeg har også blitt kontaktet på facebooksiden på bloggen min, av ei koselig jente som introduserte meg for en ny sang, som jeg raskt satte på repeat. Sangen heter "People help the people" og jenta som synger denne heter Emilie Adams. Dere som følger med på The Stream har nok fått med dere henne, og jeg har dessverre ikke hatt mulighet til å sett programmet på en stund, men slik er det noen ganger. Uansett, søk den opp på Spotify og hør denne fine sangen. Kan virkelig anbefales!


(Bildet er lånt fra Aftenbladet)

Nå må jeg følge med på siste omgang av kampen, spenningen stiger! Ha en flott kveld :-)

Paulsens hotell

 • 13.10.2016 - 20:40

Jeg kom sent til Lyngdal i går, tror klokken var nærmere 21:30 når jeg stoppet utenfor hotellet. Jeg hadde ikke booket noe rom på forhånd, ei heller hadde jeg sjekket noe særlig etter hotell. Det var mørkt og kaldt ute, så jeg gledet meg til å få et rom for natta. Fikk kontakt med resepsjonsdamen, og fikk meg rom nr 10. De første tankene som kom inni hodet mitt var, "Her spøker det definitivt!" "Jeg vet ikke om jeg vil bo her allikevel.." "Her kommer jeg aldri til å få sove!". Hotellet har en visjon om å få deg tilbake i tiden, og det gjorde det også på både positive og negative måter. Det tok lang tid før jeg fikk sove i går, og jeg våknet flere ganger i natt av lyder og andre gjester. Så kom morgenen, jeg hadde ikke hatt spøkelsesbesøk eller noe annet som hadde skremt meg. Allikevel merket jeg at jeg ville fort ut av rommet mitt, fordi jeg hadde en merkelig følelse av at jeg ble overvåket. Jeg hadde sagt at jeg skulle ha frokost kl 07:15 kvelden før, og da jeg kom ned der jeg skulle spise, var det noen som holdt på på kjøkkenet. Jeg tenkte litt på å bare få sjekket ut, men det var før jeg møtte den ene av eierene av hotellet. Stol ikke alltid på førsteinntrykket ditt, har jeg lært meg etter dette.Da ble alt snudd på hodet, og jeg fikk en skikkelig helomvending i hvordan jeg så på hotellet. Ikke bare fikk jeg høre historier fra "gamledager", men jeg fikk også høre om historier fra nyere tid. Frokosten jeg fikk servert var supergod, og hvis jeg kunne, så hadde jeg nok vært der i mange timer til. Det var så interessant å høre om engelske lorder og tyske offiserer, spøkelser og andre spennende ting, at jeg ikke ville gå på jobb i dag, hehe. Fantastisk service, utrolig koselig frokost og spennende historier. Jeg kan anbefale Paulsens hotell på det varmeste, og selv om jeg ikke sov så godt på grunn av jeg var redd for spøkelser, så gjorde morgenen opp for det! Tusen takk for at du snudde synet mitt på det flotte hotellet deres, Jimmi!


Nei, det er ikke eplekake, det er hjemmelaget dansk omelett. ;-)Tusen takk for et opphold utenom det vanlige!

Føler meg heldig

 • 13.10.2016 - 15:11

For noen dager det har vært. På tirsdag ankom jeg, som skrevet i tirsdagens innlegg, Kristiansand by. Jeg fikk shoppet litt og skulle kose meg med en god middag på Egon på tirsdagskvelden. Det gikk ikke som planlagt, da jeg satt meg på et litt avsides bord, slik at jeg kunne ta litt bilder og vlogge litt. Da bestemte 3 herrer seg for å sette seg på det ENE bordet som var ved siden av mitt.. Er det overhodet mulig? Ja, dessverre var det jo det. Jeg hadde bestemt meg for å ta bilde av maten når den kom, og mannfolka på nabobordet stirra på meg som om jeg var et rart vesen eller noe. Haha, sånn kan det gå. Endte med at jeg spiste opp maten ganske kjapt og gikk fra bordet. 


Dette bildet tok jeg før nabobordet ble okkupert, hadde akkurat bestilt mat og koste meg i mitt eget selskap.


Når dette bildet ble tatt, ble jeg stirret i senk, så bare rart på dem tilbake, men de fortsatte å stirre, haha.

Ikke den hyggeligste kvelden, nei. Heldigvis hadde jeg noe å glede meg til kvelden etter. Da var det nemlig middag med ei jeg jobbet med i Foto Norden i fjor, Siri. Hun og jeg skulle møtes i sentrum når hun var ferdig med praksisdagen sin, og jeg tenkte da at jeg skulle bare gå litt rundt i sentrum mens jeg ventet. Plutselig legger jeg merke til ei jeg føler jeg har sett før.. Jeg hadde heldigvis rett, da jeg inne på Narvesen spør, "Hei! Er det du som er Marthe Borge?" Det viste seg å være korrekt, og jeg ble skikkelig glad. Det hadde seg nemlig slik at Siri (hun er god venninne med Marthe) og jeg hadde invitert henne med oss på middag, men hun hadde ikke mulighet til å være med. Plutselig var hun bare der, og hun var utrolig koselig og søt. Jeg leser bloggen hennes fast, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av henne gjennom den. Nå er intrykket mitt enda bedre, for hun var egentlig på vei for å rekke bussen, men allikevel slår vi av en prat og tar noen bilder sammen. Jeg føler meg utrolig heldig som fikk møte henne, på tross av at hun ikke kunne være med oss å spise.
Bare se på denne flotte jenta her, tusen takk for at du tok deg tid til å slå av en prat! ♥

Middagen med Siri var kjempekoselig, og vi spiste på en restaurant som heter "Herlige Land". Jeg hadde en kjempegod burger, mens Siri hadde vegetarcalzone, begge rettene falt godt i smak hos begge to. Vi hadde også en nydelig dessert som heter "Oh My God", som er brownie med vanilje&kokos-is og en kjempegod sjokoladesaus til. Vi ble sittende ganske lenge på restauranten og bare snakke om alt og ingenting, før Siri måtte hjem og jeg måtte videre til Lyngdal. Før jeg kunne kjøre videre, måtte jeg hente et nytt kamera hos en i Kristiansand, og da ble Siri med, før jeg kjørte henne hjem og tok fatt på veien mot Lyngdal.


Her ser dere hvordan "Oh My God" ble servert.

Jeg skal fortelle dere mer om da jeg kom meg til Lyngdal, litt senere i dag. Blir et langt innlegg hvis jeg skal ta med det også. Nå må jeg få unnagjort litt jobb, før jeg skal stelle meg litt å ta meg en tur ut i Farsund sentrum.

Ha en fortsatt fin torsdag, flotte dere!

Endelig fremme

 • 11.10.2016 - 15:13

Heisann, flotte dere! Nå er jeg akkurat ferdig å stelle meg, klar for å gå ut å utforske Kristiansand sentrum. Bilturen gikk kjempefint, og kl 14:30 parkerte jeg bilen utenfor hotellet jeg skal bo på i natt. Ville bare gi alle en update på at jeg er kommet trygt frem, nå er jeg klar for en mulig shoppingrunde eller noe annet gøy i gatene her nede.

Vi blogges senere, ha en fortsatt fin tirsdag!

Utsikt fra Utsikten

 • 11.10.2016 - 07:50

God morgen! I dag er siste fotodag her i Kvinesdal, før jeg beveger meg videre til Kristiansand. Jeg har vært heldig med et skikkelig fint hotellrom her på "The Bølgen og Moi hotell", og ikke minst nydelig utsikt fra terrassen! Det er ikke uten grunn at plassen hotellet ligger på heter "Utsikten". Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder jeg tok i går, bare se hvor fint det er:Dere får ha en fin tirsdag, neste oppdatering kommer fra hotellrommet i Kristiansand!

Ikke helt som forventet

 • 10.10.2016 - 21:36

Hallo! Dagen i dag ble ikke helt slik jeg hadde forventet. Jeg er i Kvinesdal nå (jeg vet jeg skrev Flekkefjord tidligere, men det var visst litt feil), og sentrum viste seg å ikke være et slikt sentrum som jeg hadde sett for meg, med masse klesbutikker og restauranter. Nei, her snakker vi omtrent bare lokalbutikker og lokalspisesteder. Litt kjent var det jo, men ikke helt som forventet, dessverre. Jeg endte opp med å ta turen til Flekkefjord, som ligger en liten halvtime fra Kvinesdal. Der var det litt mer å se i, men ikke altfor mye der heller dessverre. Endte opp med lunsj på Pizzabakeren, før jeg handlet og kjørte tilbake til hotellet. Her har jeg vært siden, og bare slappet av med film og blogglesing. Merker det skal bli godt å komme seg videre i morgen, til et større sted. Turen går nemlig ned til Kristiansand, noe som skal bli veldig kjekt. 


Noen bilder jeg tok nede i sentrum i dag.

En god start på uken

 • 10.10.2016 - 11:34

Hei og hopp! Ny uke, nye muligheter. Jeg var heldigvis mer klar for ny jobbuke i dag, og arbeidsdagen min har vært bra. Koselige elever og koselig skole! Nå har jeg akkurat kommet meg til hotellrommet, hvor jeg skal få unnagjort litt jobb, før turen går ned til sentrum for å utforske litt. 

Kjetil som er den flinke fotografen av disse bildene i går ♥

Vi blogges senere, folkens!

Vel fremme på hotellet

 • 09.10.2016 - 22:07

Da var jeg på plass på hotellet jeg skal være på til tirsdag. Kjenner jeg ikke er helt klar for ny jobbuke, men jeg blir forhåpentligvis litt mer klar når jeg våkner i morgen tidlig. I dag har Kjetil vært med faren sin på hummerfiske igjen, og jeg har bare slappet av hjemme. Når han kom hjem, hadde han med seg deilig hummer til oss. Vi bestemte oss først for å kose oss med en film, før vi tok en nydelig hummermåltid. Etter vi hadde spist pakket jeg for uken, tok meg en dusj også kjørte Kjetil meg bort til foreldrene mine. Der har vi nemlig 1/3 biler til enhver tid. Slik er det når vi bare har en parkeringsplass til rådighet, og må parkere en annen på gjesteparkeringen.. Når denne måneden er over, så er vi heldigvis tilbake til to biler igjen. Kjøreturen ned hit hvor jeg er nå gikk ganske bra, og nå kjenner jeg at jeg snart skal ta kvelden.


Kjetil var så snill å ta noen bilder fra når han var med faren sin i dag ♥
Ei som også ville ha hummer til middag, haha ♥

Ha en fin søndagskveld videre, og god natt når den tid kommer :-)

Uken som gikk

 • 09.10.2016 - 15:05

Ukens høydepunkt: Definitivt å endelig ha en terrasse med gjerde rundt hele. Nå trenger vi ikke å bekymre oss for å ha oppe terrassedøren, fordi Solo kan ikke stikke av lengre. To tomler opp for min fantastiske kjæreste, som er såpass handy som han er! ♥Ukens opptur: Vi har endelig internett som ikke har en begrensning. På fredag hadde vi en mann som koblet opp Lyse internett for oss, og jeg avsluttet det mobile brebåndet vårt. Endelig kan vi se så mye vi vil på både filmer, serier og fotballkamper på både Viaplay, Netflix og Tv2 Sumo. 

Ukens nedtur: Hmm.. Det har ikke vært så mye nedtur denne uken her egentlig, eneste som var en "nedtur" var kanskje hvor mye vi må betale i oppsigelsesavgift på det mobile brebåndet. Det er nemlig ikke så altfor lenge siden jeg sa ja til et nytt år som abonnent hos de.

Ukens bilde av Solo: Ukens latter: Det må ha vært i går, med alle de morsomme tegningene på spillet "Ryktet går". Her ble sankthans feiring til offring, vaffel ble til grill, rekecocktail ble til reke drink og masse annet morsomt kom helt ut av sammenheng, haha.

Ukens behind the scenes:

Skulle prøve å ta en selfie som ble fin, på turen på torsdag, men det gikk ikke helt etter planen, haha.

Ha en fin søndag videre, fine lesere!

En lørdagskveld med gode venner

 • 09.10.2016 - 10:05

God søndagsmorgen! Det er ikke lenge siden Solo og jeg stod opp, og vi kom akkurat inn fra morgenturen vår. Jeg har fått bestilt meg hotell, siden jeg skal på jobbreise denne uken. Første stopp er Flekkefjord, før jeg skal være i Kristiansand og tilslutt Lyngdal. Det kan jo bli spennende, jeg tar med både pc og kamera på turen, slik at jeg kan oppdatere dere. Nå over til gårsdagens moro. Vi hadde besøk av Stian, Ellen og Steinar, og hadde god tacomiddag, før det ble spilt både "Ryktet går" og "Twister". For å si det slik, det ble myye latter. Helt fantastisk koselig kveld, med supert selskap. Ellen var så snill å stille opp som fotograf, når jeg og Stian prøvde oss på en runde Twister.

Ikke alltid like lett å spille Twister, når du har en hund som kommer og slikker deg i ansiktet, haha. Det er skikkelig gøy med slike spillekvelder! Tusen takk for en super kveld, folkens, dette må definitivt gjentas! ♥

Snart ferdig med terrassen

 • 08.10.2016 - 14:57

I går ble Kjetil nesten ferdig med terrassen, og da måtte jeg slå til med en god middag til den flinke kjæresten min. ♥ Jeg lagte biff med fløtegratinerte poteter, brokkoli og bearnaisesaus til. Det smakte kjempegodt, og etter middagen lå vi på sofaen og koste oss med Mot i Brøstet på TVen. Tok en tidlig kveld, siden vi var såpass trøtte etter jobb.I dag har Kjetil vært med faren sin på hummerfiske, jeg har ryddet i leiligheten, K har jobbet mer med terrassen og nå er han og hjelper broren sin. Nå har vi endelig fått porten på plass, og Solo kan gå fritt. Det er skikkelig gøy! Nå føles det litt mer som en terrasse, og vi har endelig følelsen av litt mer "privatliv" og at dette faktisk er vårt helt eget. Helt fantastisk!Jeg skal selvfølgelig vise dere bedre bilder når alt er ferdig, mangler noen småting før vi kan si oss helt ferdige. Er enda litt usikkert om vi skal male den dette året, eller om vi rett og slett bare venter til neste år. Vi får se det litt an, rett og slett.

Nå skal jeg støvsuge og vaske litt i leiligheten, vi blogges enten senere i kveld eller i morgen. Ha en nydelig dag videre!

30 Q&A

 • 08.10.2016 - 09:48

God morgen! Tenkte jeg skulle starte denne lørdagen med 30 spørsmål og svar til dere, håper dere syns det er gøy å bli litt bedre kjent med meg. 

1. Hvor gammel er du? - 22 år.

2. Føler du deg gammel eller ung for alderen? - Jeg føler meg heldigvis enda ung.

3. Hva ville du bli når du var liten? - Helt siden 6.-7. klasse har jeg hatt et ønske om å bli lærer.

4. Hvor mange søsken har du? - En lillebror.

5. Hvem har du vært minst 2 timer med i dag? - Kjetil og Solo ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Hvor høy er du? - Sist jeg sjekket tror jeg at jeg var 161 cm.

7. Hvem ringte du sist? - Kjetil.

8. Hvem ringte deg sist? - Magnus, lillebroren min.

9. Hva slags ringetone har du på mobilen din? - En av de som allerede er på I-Phonen.

10. Hva liker du best - ringe eller sende SMS? - Kommer an på, men jeg er vel mer en SMS type person.

11. Hva er ditt favorittsted? - Jeg har et par favorittsteder faktisk, og de er leiligheten vår, hytta til mamma og pappa og hytta på Kvitsøy.12. Hvilket sted liker du minst? - Sykehus, selv om jeg vet at det redder liv og bringer nytt liv til verden. Det er bare noe med det..

13. Når så du faren din sist? - I går, da jeg hjalp han med noe mobilgreier.

14. Når så du moren din sist? - Sist helg, da vi fikk se den nye hytta deres.

15. Hva drikker du helst til frokost? - Melk.

16. Eier du dyrebare smykker? - Nei, men i mine øyne er noen av smykkene mine dyrebare.

17. Når snakket du sist med en fremmed? - I går på jobb.

18. Hva hører du på akkurat nå? - Heathens av Twenty One Pilots

19. Hva har du alltid i vesken? - Lypsyl, lommebok og mobil.

20. Er foreldrene dine gift eller skilt? - Gift ♥

21. Når står du opp i hverdagen? - Alt mellom kl 05:30-08, det kommer an på når jeg skal være på skolen jeg skal fotografere på.

22. Når står du opp i helgene? - Det varierer, Solo vekker meg som regel.23. Sover du på en spesiell side? - Hvis du ligger i senga på ryggen, så sover jeg på venstre side.

24. Hva kan holde deg våken om natta? - Solo som bjeffer på lyder hun hører utenfor, haha.

25. Hva var det siste du spiste? Chips og dip i går, har ikke spist frokost enda.

26. Hva var det siste du drakk? - Brus, i går kveld.

27. Har du noen gang vært forelsket? - Ja, er det nå jeg ♥

28. Hvor mange steder har du bodd? - 4 steder. Kvernevik, Mosterøy, Bardufoss og Rennesøy.

29. Har du noen gang vært i kontakt med politiet? - Ja, en gang fordi jeg fikk bot, for å kjøre i en gate hvor bare buss og taxi har lov å kjøre, og en annen gang fordi jeg og en venninne skulle ta russeknute i en rundkjøring. "1 tut=1 shot" het den kort forklart. Vi shottet bare brus da, men politiet kom å sa at vi kunne distrahere bilførere og det kunne skje en ulykke. Vi forlot stedet etter å ha blitt registrert av politimennene, og gjorde ikke noe sånt igjen. Ellers har jeg og en annen venninne kysset en politimann på kinnet, det var ganske gøy. Det var også en russeknute.30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? - Da skal jeg spise frokost, å slappe av. Nyte at det er helg rett og slett. Deretter blir det nok litt rydding, siden vi skal ha besøk i kveld.

Håper dere syns dette blogginnlegget var interessant, jeg syns det er veldig gøy å skrive slike hvertfall. Ha en fin lørdag alle sammen, vi blogges senere!

Tur til båthavna med Solo

 • 07.10.2016 - 08:45

I går kveld var jeg på en fin tur med Solo, bort til båthavna i Vikevåg. Syns det er så koselig der borte, og Solo har mulighet til å gå litt fritt uten bånd. Vi var så heldige å få oppleve den nydelige solnedgangen på turen vår i går også, den var helt nydelig.

Ikke alltid like lett å ta selfie med hunden, haha. Det var en koselig tur, med bare oss to. Min lille bebbis ♥

Ha en super dag, flotte dere - vi blogges senere! :-)

Terrasseoppussing

 • 06.10.2016 - 19:25

Dagen på jobb har vært veldig grei, siste dag på skolen jeg har vært på siden mandag. Har hatt en fin uke på jobb, men kjenner det skal bli godt med helg etter endt arbeidsdag i morgen. Når jeg kom hjem fra jobb, spiste jeg middag som Kjetil hadde laget til oss, før jeg hjalp han med å bære matriale til oppussing av terrassen. Han gikk i sving med det, og jeg tok meg en tur med Solo. Vi skal nemlig fikse terrassen slik at Solo kan slippes ut der, og vi kan ha døren oppe så mye vi vil, uten å være redd for at hun stikker av. Kjetil har kommet godt i gang, han er min flinke handymann ♥ Jeg er så utrolig heldig som har funnet meg en slik som han, han er virkelig verdens beste kjæreste!Jeg gleder meg til å vise dere mer av oppussingen, etterhvert som ting kommer på plass. Dere skal selvfølgelig få se før og etter bilder også, når terrassen er helt ferdig. Jeg er kjempefornøyd til nå, og gleder meg veldig mye til å se hva Kjetil får til videre. Han er så flink!! ♥

Snart helg dere, bare en arbeidsdag igjen, dette klarer vi. Nyt torsdagskvelden, vi blogges mer i morgen! :-)

Bucketlist - Oktober

 • 06.10.2016 - 09:47

Forhåpentligvis få meg en ny jobb. Engasjementet mitt hos Foto Norden begynner å gå mot slutten, og derfor er det viktig for meg å få meg en ny jobb snart. Har søkt litt rundt, men har enda til gode å få svar fra noen.

Være på den nye hytta til mamma og pappa. Ja, dere leste rett! Mamma og pappa ble stolte hytteeiere forrige måned, og FOR et nydelig sted og en fantastisk hytte. Bilder skal selvfølgelig komme av den etter hvert.

Feire Halloween. Blir det ikke fest hos noen venner, må nok Kjetil og jeg arrangere noe tenker jeg. Vi var så heldige å være gjester hos Kamilla og Chris i fjor, og det var supergøy! Håper det kan gjentas i år, enten hos oss eller noen av vennene våre.

Vampyren og Captain Jack Sparrow i fjor. <3

Nyte siste del av å få jobbe som fotograf. For en flott jobb, det er det virkelig! Jeg tenkte på det senest i går, da jeg fikk et øyeblikk av "Jeg er så heldig som jobber med dette!" når jeg stilte opp en klasse, klar for klassebildet deres. Trist at det enda en gang går mot slutten..

Ha noen koselige vennekvelder, sammen med de fantastiske vennene våre. Nå til helga blir det allerede en av disse, da Ellen, Stian og Steinar skal komme å spise middag hos oss. Ellen og Stian har ikke sett leiligheten vår etter alt oppussingen enda, så vi gleder oss masse til å vise de hvordan det har blitt!


Ikke den lengste bucketlisten, men den er forhåpentligvis gjennomførbar. Ha en nydelig torsdag, alle sammen! :-)

Tur til "Pilå" i solnedgang

 • 05.10.2016 - 21:45

Jeg bestemte meg litt tidligere i dag for å ta med meg Solo, å ta en tur opp til "Pilå" her på Rennesøy. Solen var på vei ned, og det var en fin temperatur. Jeg hadde med meg kameraet, og fikk noen helt nydelige bilder av solnedgangen vel oppe på toppen. Jeg er skikkelig glad for at jeg valgte å ta en spontan tur opp dit, jeg var vitne til en fantastisk fin solnedgang.

Fra hobby til jobb?

 • 05.10.2016 - 18:16

Nå er det en stund siden jeg har vært innom her, sånn egentlig. Merker at motivasjonen for å blogge er ikke helt til stede for tiden. For øyeblikket er det bare Solo og jeg som er hjemme, Kjetil er på hummerfiske med faren sin. Da slo tanken meg, midt i alle tankene som snurrer i hodet mitt for tiden. Jeg er arbeidsløs om under en måned.. Det er mange jobber der ute, men veldig få jeg vil søke på eller faktisk kan søke på. Nesten alle krever utdanning eller fagbrev, noe jeg ikke har. Jeg gikk ett år på Universitet i Stavanger på barnehagelærer, det var nok for meg. Jeg strøk på 2 av 3 eksamener, og fant ut at jeg virkelig hadde tatt feil studieretning. Jeg prøvde å søke i år også, 1. valget mitt var fjernsyn- og multimediaproduksjon. Det hadde faktisk vært noe for meg. Jeg elsker å være bak kamera, å få lov og ta fine bilder for folk. Det er en fotograf i området vi bor, men ingen nede i sentrum av Rennesøy eller på Mosterøy. Det er et lokale til leie der nede, og jeg skal være ærlig å si at jeg har lekt litt med tanken. "Mailinns foto", "Rennesøy foto", "Mailinns foto", "R&M foto" (Som står for Rennesøy&Mosterøy foto) Tankene er der, men å ha et eget studio koster penger, og når du har studielån og huslån passer ikke det så bra inn, dessverre. Selvfølgelig er alt mulig, men når man ikke har en jobb å gå til utenom, er det vanskelig å få kabalen til å gå opp. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg var så heldig å vinne på flakslodd eller i Lotto, men det er vel slik alle tenker? Hvis jeg visste at interessen var stor for fotostudio, og at jeg faktisk kunne tjent litt på å ha ett, da ville jeg garantert gått for gull! Enn så lenge, det er lov å drømme.. Slenger med et bilde fra i fjor, da jeg fotograferte klassebilder fra en vinduskarm, haha!- Behind a camera, is the best place to be -

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no