Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Uken som gikk

 • 28.08.2016 - 15:09Ukens høydepunkt: Den fine turen vår opp til Pilå i går, og at Manchester United klarte å vinne kampen. Alltid fantastisk med en seier!

Ukens nedtur: Når Solo løp etter sauene på turen vår i går. Jeg hadde en skikkelig ekkel følelse i magen, der jeg løp etter henne.

Ukens bilde av Solo:


Ukens gullkorn:

I går da vi forberedte oss til grillingen:

Meg: "Skal vi spise ute eller på terrassen?

Kjetil med et lurt smil: "Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener, hehe..?"

Jeg innser hva jeg faktisk spurte om - og bryter dermed ut i latter.

Meg: "Ehm.. Jeg mente jo om vi skulle spise ute på terrassen eller inne på spisebordet da.."Ukens opptur: Jeg har endelig klart å komme meg omtrent helt inn i det nye i jobben min, og begynner å få teken på kamerastativet mitt. Jeg bruker bare mindre og mindre tid på å fikse på kamerastilling, noe som gjør at jeg blir mer og mer effektiv ute på jobb.

Ukens behind the scenes: Kos dere videre denne fine søndagen, det skal hvertfall jeg! :-)

Seier

 • 28.08.2016 - 11:38

Manchester United kom seirende ut av kampen mot Hull, med en 1-0 seier. Det var veldig spennende til siste slutt, og det var Rashford som ble den reddende engelen i går. Han scorte i det 93. minutt, og egentlig trodde vi at det kom til å bli 0-0, men så kom pasningen fra Rooney og det ble avgjort. Helt fantastisk!Etter kampen var det bare avslapning foran TVen, og bare nyte resten av lørdagskvelden. Vi fikk også besøk av en av nabokattene, som hadde hoppet inn gjennom soveromsvinduet vårt. Det ble mye bjeffing fra Solo sin side, men den hoppet ut selv gjennom samme vinduet. Ellers var det en rolig kveld. Jeg ble vekket av Solo i morges, som ville ut på tur. Da ble det en rolig morgentur for oss to, mens Kjetil fikk sove litt til. Vi har spist frokost, og nå hører vi på musikk mens vi slapper av på sofaen. Planen for i dag er å rydde og vaske i leiligheten, slik at den er klar for en ny uke.

Ha en fin søndag, folkens! Vi blogges senere :-)

Grillkos

 • 27.08.2016 - 18:54Kjetil og jeg bestemte oss for å grille i dag, siden været er så fint. Det er solglimt, men også noen skyer på himmelen, men temperaturen er helt herlig. Solo har et utebånd som hun hadde på, og det er langt nok til at hun kan leke med ball og kose seg mens vi var ute. Maten ble helt perfekt for lørdagsmiddagen, og Solo fikk også smake litt på indrefileen vi hadde, det falt i smak hos henne også. Etter middagen så vi ferdig kampen mellom Watford mot Arsenal, og jeg fikk luftet Solo. Nå er United i gang mot Hull, og vi har benket oss foran skjermen. Vi håper på seier i kveld også, det hadde jo vært helt fantastisk!

- The best thing is to barbecue with someone you love -


Nå skal jeg legge bort Macen, og heie på Manchester United ♥ Ha en fin kveld videre, fine lesere!

En morgentur

 • 27.08.2016 - 14:21Uken har gått utrolig fort, og plutselig er det helg igjen. Kjetil og jeg har gått tur til "Pilå" denne lørdagsmorgenen, og det ble en veldig fin tur i fint vær. Vi så en som paraglidet rett ved "Pilå" og en ørn som sirklet like ved den personen. Det var ganske gøy å se. På veien ned igjen, ble det litt dramatisk når jeg klarte å miste båndet til Solo, og hun begynte å løpe etter noen sauer. Bonden var ikke så langt unna oss, og jeg var ganske redd for Solo. Har lest noen artikler om hunder som har blitt skutt, fordi at de har jaget sauene til bønder. Heldigvis fikk jeg tak i henne, og vi kom oss trygt hjem. Det bar rett i dusjen da vi kom hjem, også lagte vi oss ostesmørbrød. Det ble en herlig lunsj, og nå slapper vi av i sofaen og ser fotballkampen mellom Tottenham og Liverpool, akkurat nå er det pause.- A trip with my favorites ♥ -Ha en nydelig lørdag videre!

Spørsmål og svar

 • 22.08.2016 - 18:32

Jeg så at Sophie Elise hadde lagt ut spørsmål og svar på sin blogg, derfor lånte jeg noen av hennes spørsmål, og svarte på dem selv også. Håper dere syns det er gøy å bli litt bedre kjent med meg, gjennom dette blogginnlegget.1. Hva har du alltid i vesken?
Lypsyl, håndkrem, mobilen & lommeboken min.

2. Hva bestiller du på kafé?
Kakao som regel. Liker ikke kaffe, men kan gjerne også bestille en te.

3. Hvilken farge er det på tannbørsten din?
Hvit og blå.

4. Hva har du hatt av kjæledyr?
Pinnedyr, katt, rotter, hamster og nå har jeg hund. Har på en måte katt også, men han bor hos mamma og pappa.

5. Har du noen piercinger? 
Ja, jeg har piercing i navlen.

6. Norge på sitt beste?
Nord-Norge på vinteren, med Nordlys og snø i vakkert fjellandskap.

7. Hva er drømmejobben din?
Her må jeg nok svare fotograf, med eget studio og masse fornøyde kunder. Jeg har jo nesten drømmejobben nå da, mtp at jeg faktisk får jobbe som fotograf for Foto Norden. Det er en helt fantastisk jobb, og det gir meg så mye å få lov og være bak kamera, men min absolutte drømmejobb er i mitt eget fotostudio.

8. Er du fornøyd med deg selv?
Ja og nei, egentlig. Vi har alle noe vi er misfornøyde med, og noe vi gjerne skulle ha endret, men slik er det bare.

9. Liker du kinesisk mat?
Ja, det gjør jeg.

10. Når var du i kirken sist?
I bryllupet til Christine og Morten. For en dag det var ♥

11. Har du noensinne vært i en ambulanse?
Nei, og jeg vil ikke det heller.

12. Er foreldrene dine gift eller skilt? 
Mamma og pappa er gift ♥

13. Hvor mange puter har du i sengen?
Jeg og Kjetil har 3 puter i sengen, to vanlige og en stor "hotellpute".

14. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?
En blanding av alle disse egentlig, akkurat nå går jeg barføtt.

15. Hva drikker du helst til frokost?
Melk.

16. Hvilken favorittlærer hadde du på videregående? 
Michael, læreren vår i markedsføring og ledelse. Utrolig snill og flink lærer!

17. Vil du ha barn?
Ja, men ikke på noen år enda.

18. Kan du noen andre språk enn norsk?
Jeg kan snakke engelsk og litt tysk. Forstår godt tysk, men er ikke så flink på å snakke det selv.

Workmode on

 • 22.08.2016 - 11:41

Mandagen er kommet, og det er på tide å skru på jobbmodus igjen. Selv har jeg vært på jobb siden kl 07:30 i morges, og begynte foto kl 08:30. Det er så gøy å jobbe som fotograf, og ikke minst spennende. Du vet aldri hvilke personer du møter, men som regel går det superfint! Det har gått over all forventning i dag, og jeg er snart klar for neste klasse. En fin og rolig start på uken!

- Behind the camera is where I rather be -

Ha en super mandag alle sammen, vi blogges senere!

En kjekk lørdag

 • 21.08.2016 - 15:32

Hei, flotte lesere!

I går stod vi opp tidlig, og kom oss på kjøpesenteret Kvadrat når klokken viste 10:15. Her ble vi i noen timer, fikk kjøpt oss litt klær som vi trengte og kikket litt. Når vi sa oss ferdige der, kjørte vi til Madla Amfi og så litt der også. Vi tok lunsj på NB Sørensen, før vi kjørte hjem igjen. Kjetil hadde planlagt et overraskelsesbesøk fra Kamilla og Chris, men jeg ødela det med mine egne planer, haha. Han måtte bare si det til meg, men det gjorde ingenting. Vi fikk en super kveld, med to helt fantastiske personer. Vi spiste krabbe og reker, og hadde noe godt i glasset. Etter vi hadde hatt et herlig måltid, drakk vi litt til, før veien gikk videre til Stavanger. Der var vi på Inside og Hexagon og koste oss masse, Kjetil og jeg var ikke hjemme før kl var 03:30 i natt, og formen er så som så i dag kjenner vi. Nå har vi en Grandiosa i ovnen, og taco står på menyen senere i kveld. Pappa har vært en tur innom oss i dag, og Christine og Morten kom ned for å hente resten av krabben vi ikke spiste opp i går. Det ble en god del igjen, så de gledet seg veldig til å ha krabbe.Nå skal resten av dagen bare nytes, ha en fantastisk søndag videre!

En rørende dag

 • 19.08.2016 - 19:11

For en kjekk dag det har vært på jobb, når du får tilbakemeldinger fra barna du fotograferer! "Det var så gøy! Hun var kjempesnill!" Dette var kommentarer jeg fikk i dag, og det varmer et fotografhjerte. Da vet jeg hvertfall at jeg gjør jobben min riktig! Når jeg kom hjem fra jobb, luftet jeg Solo og slappet av. Når Kjetil kom hjem, sa han bare "Det ligger en overraskelse til deg i bilen." Da jeg gikk ut i bilen og åpnet døra, lå det en orkide og en rosebukett og ventet på meg!! ♥ Snilleste gutten min, jeg ble så rørt at jeg fikk tårer i øynene ♥♥ Når jeg hadde fått satt rosene i en vase med vann og orkideen i en potte, gikk vi en tur til mamma og pappa og hadde mammas hjemmelagte pizza. Den var like god som alltid, og vi satt og snakket litt der, før mamma skulle kjøre mormor og morfar. Da kjørte vi hjem, og Kjetil klipper nå plenen, mens jeg og Solo nettopp kom hjem fra en joggetur. Vi kjøpte med oss noen tomater fra tomatpakkeriet her på Rennesøy, siden planen er å ha taco senere i kveld. Vi tror hvertfall at det blir taco, vi er begge så mette etter den gode pizzaen. Vi får se hva det blir til senere.Jeg er så heldig som har en så snill kjæreste! ♥ Når han er ferdig med å klippe plenen, begynner vi nok å nærme oss kampstart. Manchester United spiller mot Southampton kl 21:00, det blir skikkelig spennende! Kjenner helgefølelsen sniker seg inn på meg nå, det er skikkelig godt med fri de neste to dagene. Sove litt ut, og bare slappe av og nyte fridagene. 

Ha en fantastisk fredagskveld, flotte dere!

Home sweet home

 • 17.08.2016 - 21:42

God onsdagskveld!

Dagen på jobb gikk veldig fint i dag også, og vi var faktisk ferdige litt før tiden. Skikkelig herlig! Jeg svippet innom Oasen Storsenter på veien mot ferja, for å finne en gave til Christine som har bursdag i dag. Det ble et gavekort på Tilbords, som hun ble veldig glad for. Når jeg kom hjem, ble det en liten tur med Solo. Hun var veldig glad for å se meg, og veldig glad for at det ble en god luftetur. Kjetil kom hjem like etter meg, og vi tok oss en dusj og stelte oss, før vi hadde en rask middag. Etter middagen gikk vi opp til Christine og Morten, hvor det ble servert kjempegode kaker, lapper og vannbakkels. Vi kunne ikke være hos de altfor lenge, på grunn av at Solo var hjemme alene, men det beste og koseligste var jo at vi faktisk kom. Christine var veldig glad for at vi ville komme innom, og jeg tror hun satte pris på det. Når vi kom hjem fra C&M, gikk vi tur med Solo ned til butikken og handlet litt. Etter turen fikk Kjetil opp den skuffen vi manglet på vasken, og jeg brettet, vasket og hang opp klær. Nå sitter Kjetil og tar seg av noe jobbgreier, mens jeg blogger. Har akkurat sendt i foto-ordren fra skolen i Haugesund, og nå skal jeg rydde litt mer tenkte jeg.


Fineste Solo mi ♥

Today was a good day

 • 16.08.2016 - 21:43

Heldigvis har denne jobbdagen behandlet oss mye bedre enn gårsdagens jobbdag. Det har vært en fin dag, uten misforståelser eller andre ting. Det ble en litt lang arbeidsdag, men det kan jeg leve med. Etter jobb gikk Benjamin og jeg på Dolly Dimples, før vi kjørte til hotellet. Da jeg kom til hotellet slappet jeg av, og fikset mitt nye design og min nye header. Deretter stelte jeg meg litt før Tina, kjæresten til søskenbarnet mitt, kom og hentet meg. Vi gikk ut og spiste på Egon, det var kjempekoselig. ♥

Ha en fin tirsdagskveld videre!

Helt ny header og nytt design

 • 16.08.2016 - 18:29

Hei alle sammen!Som dere ser har jeg fått en "ny" blogg denne tirsdagskvelden. Jeg er superfornøyd med mitt nye design og den nye headeren min. Designet bestilte jeg fra KvDesign, siden hennes finner dere her. Syns designet mitt er så fint nå, og det gir meg masse bloggmotivasjon! KvDesign anbefaler jeg gjerne videre, om du ønsker et fint design. Headeren bestilte jeg fra Annika, som er bloggeren bak bloggen annikama.blogg.no. Jeg ønsket meg en header i samme stil som headeren til Marthe Borge, og hun sendte meg denne samme dagen. Jeg er storfornøyd, og anbefaler virkelig å bruke Annika om du vil ha en fin header. Tusen takk til begge to!

Ankommet Haugesund

 • 15.08.2016 - 22:33

God kveld, alle sammen! Nå blogger jeg til dere fra hotellet i Haugesund. Jeg og Benjamin har vært en tur på bensinstasjon for å skaffe oss ladere til mobilene, siden vi begge hadde glemt det, haha. Vi har også spist kveldsmat på McDonalds og handlet inn lunsj for de neste dagene på Rema 1000. Jeg mistenker også at jeg har fått samme hotellrom som jeg sov på for ca et år siden, da jeg var på oppdrag for Foto Norden i fjor. Det er gøy da! Det blir akkurat den samme skolen jeg skal fotografere på også, for et morsomt sammentreff hvis det stemmer. Hotellrommet er hvertfall veldig likt, haha. 

Nå blir det snart leggetid for meg, tenkte jeg skulle ringe Kjetil å snakke litt med han før jeg legger meg. Alltid like koselig det ♥

Antrekk - 150816

 • 15.08.2016 - 16:35

Hei og hopp!I dag var første dag i jobben som fotograf, men det ble en litt kaotisk første dag på jobb. Det ordnet seg heldigvis til slutt. Jeg og to av kollegaene mine skal til Haugesund senere i dag, for å fotografere på en videregående skole fra i morgen av. Jeg skal være med der to dager, før jeg reiser hjem igjen. På torsdag og fredag er det en ny skole som står for tur. Fotograferte på både den i Haugesund og den jeg skal på i slutten av uken, i fjor også, så det er gøy.- Topp fra Gina Tricot // Bukse og cardigan fra Cubus -Nå skal jeg rydde litt, pakke, booke hotell og slappe av litt, før jeg og kollegaen min setter kursen mot Haugesund. Vi blogges når jeg har fått sjekket inn på hotellet, fine lesere!

Uken som gikk

 • 14.08.2016 - 18:00Ukens høydepunkt: Å våkne i leiligheten på mandag, og innse at du faktisk har flyttet. Det var også veldig deilig å endelig være ferdig vasket ut av den gamle leiligheten på mandagskvelden. Manchester United vant mot Bournemouth 3-1, det er helt fantastisk! Første kamp i Premier Legue, og seier, UNITED ♥

Ukens nedtur: Skjedde i dag.. Jeg skriver på dette blogginnlegget, og Solo ligger ved siden av meg. Der ligger også macladeren min og ballen hennes. Jeg trodde hun spiste på ballen, men det viste seg å være laderen.. Det er 3. laderen hun ødelegger!!!

Ukens bilde av Solo:


Ukens opptur: Være i Haugesund med våre fantastiske venner. Det ble et kjempekjekt døgn, som vi virkelig må gjentas! ♥

Ukens behind the scenes bilde: Ikke alltid like lett å ta antrekksbilder når det blåser ute, haha.Ønsker dere en fin søndag videre, fine lesere!

Krabbefest

 • 14.08.2016 - 13:57

God søndag!Feiringen av denne flotte dama i går ble utrolig gøy, og bursdagsbarnet var meget fornøyd med kvelden. ♥ Krabben var veldig god, og laget var helt supert. Det ble mye latter og godt humør, en helt fantastisk kveld, med andre ord. 


Mormor, mamma og tante Siv ♥


Onkel Morten, Kjetil, farmor og onkel Geir ♥


Fineste farmor ♥

Verdens beste pappa ♥

Antrekk for kvelden - 130816

 • 13.08.2016 - 17:54

- Kjole fra Gina Tricot // Sko fra Din Sko -

Da skal vi avgårde til mamma og pappa, ha en fin lørdagskveld!

En festlig aften

 • 13.08.2016 - 15:53

Hei og hopp, mine fine lesere! 

Nå sitter Kjetil og jeg i sofaen hjemme, og vi kom hit for en time siden. Det ble en kjempevellykket kveld i går, og vi storkoste oss virkelig utrolig mye. Da vi kom, ble det først å bare få lagt på sengtøy og tatt oss hver sin øl/cider. Deretter ble det en tur på butikken for å kjøpe blandevann og litt alkohol, før vi gikk ut og spiste deilig biff på Big Horn Steakhouse. Etter middagen ble det vorsh i båten til Karoline og Ørjan, før vi gikk ut og sjekket utelivet. Der ble det drinker, shots og masse dansing og synging. For en fin natt! Kjetil og jeg var de første som gikk og la oss, de andre ville feste litt til. Kjetil og jeg våknet først kl 09 i morges, men da hørtes det ikke ut som noen var våkne, derfor endte vi opp med å sove litt til. Vi våknet kl 12, og da våknet også Karoline og Ørjan. Jonatan måtte vi vekke, siden han skulle være med oss på bussen hjem. Tusen takk for en super kveld, Karoline, Ørjan og Jonatan, dette må definitivt gjentas!! ♥
Ørjan, Jonatan og Karoline ♥


Favoritten ♥

I kveld er det krabbefest, og det gleder vi oss masse til. Fikk en snap fra mamma for ikke så lenge siden, hvor hun viste at bordet er klart for kvelden. Jeg har på følelsen av at dette også blir en vellykket kveld, det er en god følelse å ha. 

Snart avgårde til Haugesund

 • 12.08.2016 - 15:41

Nå er det bare litt under en og en halv time til vi reiser til Haugesund. Jeg har vært rundt på både Megaflis, Bohus, Lefdal, Kvadrat og Kilden i dag, men jeg fikk heldigvis ordnet det jeg skulle gjøre. Nå står jeg og lager mat, samtidig som jeg slenger ut en oppdatering til dere. Været er ikke helt på vår side i dag, men vi håper at det kanskje kan bli opphold mot kvelden. Vi skal uansett kose oss i båten til Ørjan og Karoline, så får vi se hva kvelden bringer. Vi satser på at været gir seg, for vi hadde jo planlagt å gå på Sildajazzen. We will see!


Det ble multitasking her i hus, men lapskaus er ikke den vanskeligste middagen å lage da, hehe. 

Det blir nok til at vi går ut og spiser med Karoline og Ørjan senere i kveld, derfor blir det bare noe lett nå. Kjetil kom akkurat inn døren nå, så nå skal vi spise og gjøre oss klare etterpå. Deretter setter vi kursen mot Haugesund, og båtlivet for en natt. Dette blir bra!

Et lite innblikk i vårt nye hjem

 • 11.08.2016 - 16:44

Heisann! 

Jeg har dessverre ikke mulighet til å lage leilighetstour helt enda. Vet jeg lovte dere det i dag eller i morgen, men slik blir det altså ikke. Det ble litt forsinkelser på badet, han som skulle hjelpe oss med sokkellister kunne ikke komme i går. Han kommer derimot i dag, og det gjør forhåpentligvis faren til Kjetil også. Han skal få listene i taket, og listene rundt døren på plass. Krysser fingrene! Jeg vil gjerne at leiligheten skal være helt klar, før jeg eventuelt lager en video hvor jeg viser dere hvordan leiligheten ser ut. Der det er litt dårlige nyheter, er det alltid noen gode også! Jeg har tatt litt bilder fra kjøkkenet og stua, som jeg kan vise dere. 


TV-kroken vår. Her blir det nok litt endringer.


Litt av det fine kjøkkenet vårt. Jeg er så fornøyd med det!


Detalj fra kjøkkenet. Skiltet er kjøpt på Kremmerhuset.


Detalj fra sofaen. Putene er kjøpt på Bohus.

Jeg gleder meg til alt er ferdig, og jeg kan vise dere leiligheten skikkelig. Tenkte derfor det var gøy for dere å se litt nå hvertfall, mer kommer i leilighetsvideoen. Ellers gleder jeg meg til helg, selv om jeg har hatt fri hele uken. Vi skal på Sildajazz i Haugesund i morgen, sammen med et vennepar. Det blir buss til Haugesund, siden vi skal overnatte i båten deres. Deretter det blir buss hjem igjen midt på dagen på lørdagen. På lørdagskvelden er det tid for feiring nummer to av mamma, da blir det krabbefest. På tirsdag var vi på Egon og hadde herlig bursdagsmiddag, kjempekoselig! På søndag spiller Manchester United sin første Premier Legue kamp, det blir spennende. De skal spille borte mot Bournemouth, og vi krysser fingrene for seier. Dette har jeg på følelsen av at blir en superbra helg, måtte jeg bare ha rett. 

Dere får ha en super torsdag videre, flotte lesere!

Flyttekaos

 • 10.08.2016 - 18:04

Hei!

Nå er det en god stund siden sist jeg oppdaterte dere, og det skyldes flytting, maling, rydding, vasking og mer rydding. Leiligheten på Mosterøy er ikke lenger vår, den vasket vi ut av på mandag. Søndag flyttet vi offisielt inn i vår nye, flotte leilighet, og vi kan ikke være mer fornøyde. Det har blitt så fint her, og når badet er helt ferdig blir det enda bedre. En god del gjenstår å få på plass, men vi kommer mer og mer i mål for hver dag. Jeg har også begynt i ny jobb, som fotograf for Foto Norden. Fra 1. - 3. august var jeg på kurs, og etter det har vi hatt egentrening og lesing på det nye som har forandret seg fra i fjor. Vi starter for fullt neste uke, og i år er det både skole- og barnehagefotografering. I fjor var jeg bare med 2 dager for å se hvordan barnehagefoto ble gjort, i år skal jeg faktisk ut selv. Det blir både skummelt og gøy! 


I mangel på bedre bilder fra vår oppussingshverdag, tenkte jeg å vise dere hvordan vippeextensionsene jeg tok i Kreta ble. Jeg ble kjempefornøyd med resultatet, og kjenner at jeg skulle ønske jeg kunne tatt påfyll nå. Hverdagen er så mye enklere med slike vipper! Jeg trenger ikke å tenke på sminke på morgenen, og jeg skulle virkelig ønske det hadde vært litt billigere i Norge å ta slike. Kan virkelig anbefales! Ellers noe jeg ikke har vist dere, er at jeg farget håret mitt mørkere, med lilla i tuppene.


Det er ikke lett å se det lilla, men jeg er hvertfall superfornøyd med fargen. Jeg farget det dagen før Morten og Christine sitt bryllup, så det er en liten stund siden jeg gjorde det. Mamma er så flink!

Jeg skal selvfølgelig vise dere bilder fra leiligheten, det kan jeg gjøre i morgen eller på fredag. Får se litt når badet er helt ferdig, da kan jeg lage en leilighets-tour til dere. Satser på at leiligheten ser bra ut i morgen, fordi jeg har så lyst til å vise den til dere! Fredag blir det uansett, hvis det ikke blir i morgen. 

Ha en fin kveld videre!

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no