Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Fagbrev i industrimekanikerfaget?

 • 31.03.2017 - 10:54

Hallo fredag! Denne uken har flydd litt raskere forbi enn jeg egentlig skulle ønske.. Jeg har vært så heldig at jeg har vært i utplassering i en super bedrift, og planen var egentlig å være der mandag og onsdag. Jeg har vært der fra mandag til i går, haha. På tirsdag og i går kom jeg bare etter mattetimene, og heldigvis gikk det fint for sjefen for bedriften. Jeg har faktisk hatt så stor trivsel at jeg har sendt inn søknad om læreplass, og nå går jeg bare og krysser fingrene for en kommende læreplass der. Det hadde vært så utrolig gøy! Heldigvis skal jeg være i utplassering både mandag, tirsdag og onsdag neste uke også, så helt ferdig i bedriften er jeg ikke helt enda. Hvem skulle tro det, meg som industrimekaniker. Livet har virkelig tatt en helomvending!Jeg får svar på søknaden min neste uke, og de neste dagene blir bare skikkelige ventedager. Det er så skummelt, fordi jeg ikke aner om de vil ha meg eller ikke, men de jeg har jobbet med har syns jeg er flink. Håper bare sjefen også tenker slik, etter å ha snakket med de jeg har fulgt rundt. Jeg kjenner virkelig at nervene er der, siden jeg virkelig vil dette. Nå må jeg bare krysse alt som krysses kan, å vente på svar..

Tursøndag

 • 27.03.2017 - 07:25

God morgen! Nå skal jeg straks avgårde til plassen jeg skal være på utplassering i, både i dag og på onsdag denne uken og neste uke. Jeg skal prøve meg som industrimekaniker disse fire dagene, for å se hvordan det er. Jeg har bare bestemt meg for at jeg må finne meg en skikkelig jobb eller utdanning, og at lærling kanskje frister hakket mer enn studier. Vi får se hva jeg ender opp med! Etter jeg har vært i utplassering, bærer det avsted til Dolly Dimple´s på jobb som kokk. En hektisk dag med andre ord, men det går nok fint!I går var vi som skrevet i forrige innlegg, en tur til "Pilå" sammen med mamma. Kameraet var selvfølgelig med, og bildene ville jeg dele med dere denne mandagsmorgenen.

Håper dere får en fin start på uken - det skal jeg hvertfall prøve å ha! :-)

Dagens antrekk // 260317

 • 26.03.2017 - 20:46

Da var helgen snart over nok en gang, men det har vært en skikkelig fin frihelg! Det ble en koselig middag på Sola Airport hotell sammen med familien i dag, og når vi kom hjem ble det tur til "Pilå" med mamma. Da nøt vi det siste av sol som dagen tilbydde oss, før det ble litt avslapping i sofaen før mamma gikk hjem. Kjetil, Solo og jeg har med andre ord vært litt aktive denne helgen, det er alltid gøy!

- T-skjorte fra Lindex // Skjørt fra New Yorker // Jakke fra Aberdeen // Sko fra Skopunkten // Veske fra Høyer // Klokke fra Gullfunn -

Håper alle får en fin søndagskveld videre!

Vaffelmorgen

 • 26.03.2017 - 12:52

I dag startet vi dagen vår med nystekte vafler, og vaffeljernet vårt virket kjempebra! Noen av de ble litt lyse, men de smakte heldigvis godt de også. Nå skal vi straks avgårde til mamma og pappa, for å sitte på med lillebroren min ut til middag sammen med familien på mamma sin side. Det blir nok koselig alltid gøy å se familie du ikke får sett så ofte som du gjerne skulle ønsket.Da må jeg gå å gjøre siste finish, før vi kjører. Vi blogges senere, ha en fin dag!

Spontan avgjørelse

 • 25.03.2017 - 20:07

God kveld i stuen, flotte lesere! Nå har vi nesten nettopp kommet inn dørene, etter å ha vært i Sirevåg og sett på krigsminnene som er der. Jeg elsker alt av historie om verdenskrigene, og derfor var det veldig kjekt å bli spurt om vi ville være med. Det var Ellen og Stian som inviterte oss med, så det ble oss, de og Steinar, som utforsket det Vedafjellet hadde å by på denne lørdagen. Lenge leve spontaniteten!

Jeg har faktisk vært her før også, sammen med familie for noen år siden. Kjente meg igjen når vi kjørte bortover, og når vi kom ut dit. Veldig kjekt å se igjen alle disse bunkersene, og huske på minnene du har fra de.I den ene bunkersen vi var inne i, var det en filminnspilling på gang. Vi fant ikke helt ut hva de filmet til, men når vi skulle ut, var det helt røykfullt inne i bunkersen. Vi kom fram til at de kanskje spilte inn noe relatert til krigen, i og med at de brukte det som luktet som krutt.- A trip down memory lane -

Det var ikke helt planlagt med tur i dag, men jeg angrer ikke ett sekund på at vi sa ja! Når vi var ferdige å utforske bunkerser, ble det en matbit på Svingen Grill, rett ved krigsminnene. Der gikk det i både løvbiff og biffsnadder. Vi tok også dessert, og jeg bestemte meg for sjokolademilkshake - den smakte helt fantastisk! Etter vi var ferdige med både mat og dessert, gikk turen hjemover. Nå skal vi bare slappe godt av, med god samvittighet. Det ble ikke vafler på oss i dag, men det tenkte jeg å lage til frokost i morgen. Skal komme med en update på hvordan det nye vaffeljernet virker da.

Ønsker dere alle en fin lørdagskveld videre!

Home is where the heart is

 • 25.03.2017 - 12:56

Hei! Som jeg lovet dere i går, skal jeg nå vise frem de forskjellige småtingene som ble kjøpt på onsdag.- Puter & teppe fra Jysk -- Lysestaker fra Upstairs // Vaffeljern fra Net on Net // Servietter fra Nille // Rosendahl Dessertskåler fra Christiania Glassmagasin // Oppskriftsbok fra Norli -

Dessertskålene fra Rosendahl kjøpte vi til sammen 8 stk av, men tok bare to av de med på bildet. Vi er i hvertfall kjempefornøyde med kjøpene våre, og lysestakene fikk vi testet i går da vi hadde besøk av Ellen, Stian og Steinar. Vaffeljernet skal vi teste i dag, så det blir spennende å se om det virker bra og lager fine vafler. Satser på det! Planene for dagen er ikke mange, kjenner det blir litt godt å bare ikke gjøre noe også. Det er litt viktig det også en gang i blant.

Ha en fin lørdag alle sammen ♥

Lysere leilighet

 • 24.03.2017 - 14:47

Good fredag! Jeg vet det ble en bloggpause en gang til, men denne gangen tror jeg motivasjonen holdes oppe. Hvorfor? - tenker du kanskje, svaret mitt er enkelt. En oppfriskning i hjemmet! Vi har kjøpt oss litt nye møbler og interiør til leiligheten, og jeg er virkelig superfornøyd! Nytt spisebord er kommet til rette, med matchende stoler og et nytt sofabord. Disse kjøpte vi på onsdag, på Jysk. Bare se på disse herlighetene:

Både spisebordet, stolene og sofabordet har trebein, noe jeg syns er skikkelig fint. En annen ting som er utrolig bra, er at leiligheten har blitt så mye lysere etter vi fikk disse på plass. Helt herlig!Den boken jeg holder i, er vår splitter nye oppskriftsbok. Nå skal jeg skrive ned masse gode oppskrifter! Den ble også kjøpt på onsdag, sammen med et par andre ting. De skal jeg heller vise dere i et eget innlegg i løpet av helgen.Håper alle får en super start på helgen ♥

Torsdagsblues

 • 16.03.2017 - 09:35

God morgen, folkens! For øyeblikket sitter jeg og jobber litt med matten på skolen. Vi er akkurat ferdige med timene, men jeg får ikke tid til å dra hjem før jeg skal på jobb på Dolly. Planen min er å sitte her til rundt kl 10-10:15, før jeg kjører avgårde til jobb. Greit å være flink skoleelev også en gang i blant, hehe. Vi har om annen- og tredjegradsfunksjoner for øyeblikket, noe jeg heldigvis begynner å forstå litt bedre. Forsto egentlig ingenting i starten, men det har bedret seg mye etter timene vi akkurat har hatt.Nå blir det litt mer jobbing, før arbeidslivet kaller. Ha en fortsatt super torsdag, så blogges vi når jeg er hjemme fra jobb! :-)

It´s been a while..

 • 15.03.2017 - 13:30

Hei og hopp. Nå er det en måned siden jeg publiserte noe på denne bloggen.. Merker at jeg har savnet det mer og mer de siste dagene nå, så i dag er dagen for å prøve og komme i gang igjen. I dag har jeg jobbet litt med matte, men jeg ble litt rastløs og fikk lyst til å finne på noe. Det endte opp med at jeg pakket med meg kamera og stativ, tok på meg turklær og gikk til "Pilå" sammen med Solo.Det ble en herlig og forfriskende tur, med litt for mye vind uheldigvis. Jeg ville egentlig ta noen bilder av oss begge på toppen, men på grunn av vinden ble det uaktuelt. Vi gikk litt lenger ned, og der hadde jeg mulighet til å sette opp stativet, uten at det blåste overende.Vet ikke helt hva som skjer med jakken min på disse bildene, men men... Alt i alt en superfin tur, og vi har akkurat dusjet begge to, nå skal jeg jobbe litt videre med det kapittelet vi holder på med i matten. Ellers kan jeg meddele at jeg fikk 3- på prøven vi hadde i går, og for meg så er det ganske bra. Selv om målet mitt er en 5´er, så har jeg ikke gitt opp håpet helt enda. Her må jeg også tenke på at så lenge jeg går opp karakterer, så skal jeg være veldig fornøyd med det. Det har ikke vært bare bare å ta opp et fag du ikke har hatt på flere år, så mye kan jeg si.

Håper alle får en fin lille-lørdag videre!

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no