Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Oppskrift: Ovnsbakte kyllinglår med poteter, gulerøtter og løk

 • 15.02.2017 - 17:57

God onsdagskveld. Denne dagen har bare gått til avslapping og litt rydding. Jeg prøvde meg på noe nytt til middag i dag, nemlig ovnsbakte kyllinglår med tilbehør. Dette falt i smak hos oss begge, så jeg tenkte jeg skulle legge ut oppskriften her på bloggen også. Jeg ble tipset om oppskriften fra foreldrene mine, så da fikk jeg veldig lyst til å teste den ut.


 

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

♥ Seks poteter

♥ To gulerøtter

♥ En halv løk

♥ En pakke med kyllinglår

♥ Olje

♥ Salt og pepper

♥ Melagne stekesmør
 

Framgangsmåte:

1. Sett ovnen på 210 grader.

2. Først skreller du potenene, gulerøtter og løken.

3. Deretter deler du opp alt.

4. Legg alt i en ildfast form, gjerne begynn med potenene på bunn, deretter gulerøtter og til sist løken.
 

5. Ha olje over alt i den ildfaste formen, og krydre med salt og pepper.

6. Legg kyllinglårene opp på grønnsakene, legg noen smørklatter mellom kyllngen og sett formen i ovnen.

7. Ha kyllinglårene med tilbehøret i ovnen i 1 time, og velbekomme.Håper dere kommer til å like det, hvis dere ønsker å prøve det ut. Ønsker dere en fortsatt fin onsdag!

 

Handywoman

 • 14.02.2017 - 18:31Min Valentines Day startet med en matteprøve på Sonans, som jeg faktisk fikk 3+ på. Håpet vel egentlig på en 4er, men jeg klager ikke. Det betyr bare at jeg må jobbe på, for å nå målet mitt. Det kunne vært verre, jeg kunne strøket eller fått en 2er, hehe. Nok matteprat for nå. Etter skolen kjørte jeg hjem og hentet Solo, før vi tok turen til pappa.- It´s time to be a handywoman -Vi spiste ostesmørbrød til lunsj, før vi gikk ut for å sage greiner og kutte de opp. Solo nøt livet, siden hun fikk løpe rundt fritt på området. Hun måtte ha på genser, siden det var litt kaldt for henne. Hun løp mye rundt, så hun holdt heldigvis varmen. Hun fikk også sitte i traktoren litt å følge med.Jeg har hvertfall fått svettet litt, og hjulpet til i samme slengen. Jeg har både saget litt, og båret mye greiner inn i greinkutteren. Følte meg skikkelig handy, og hadde det veldig gøy sammen med pappa.

Nå sitter vi og ser på Castle og bare koser oss, håper alle får en fin Valentinskveld ♥

Uken som gikk

 • 13.02.2017 - 13:09

Ukens høydepunkt: Definitivt å endelig gi Kjetil bursdagsgaven hans. Den natten på hotell var utrolig koselig, og noe jeg gjerne kunne gjentatt. Jeg må jo også ha med den flotte babyshoweren på dette punktet. Det var virkelig en flott kveld, det også.

Ukens opptur: At jeg endelig fikk skaffet meg en Adidasgenser! Jeg har vært på jakt etter en slik så lenge, så når Kjetil fant den på Urban når vi var innom... I´m in heaven! En annen opptur må jo ha vært at Kjetil er en skikkelig engel, som faktisk kjøpte Michael Kors lommeboken til meg. Jeg er virkelig verdens heldigste!Ukens nedtur: At det ikke ble Vassendgutane konsert på lørdag, men det er bedre å være på den sikre siden. Kan ikke få med oss alt alltid.

Ukens bilde av Solo:
Syns dette av oss to er litt morsomt, jeg skulle bare tulle litt, og det ville visst hun også, haha.


Ukens serie: Castle. Den er så spennende og morsom på samme tid!

Ukens tanke: Jeg har tenkt på om det kanskje er på tide å bytte header snart. Begynner å bli litt lei den jeg har nå, men samtidig syns jeg den er fin også. Jeg får ha det litt i bakhodet, og kanskje få med meg Kjetil på en liten fotoshoot i nærmeste framtid.

Michael Kors

 • 12.02.2017 - 23:17Som jeg skrev i forrige blogginnlegg, skulle jeg vise dere min nye lommebok fra Michael Kors. Jeg er så utrolig fornøyd med den, og Kjetil er så utrolig snill med meg. Lommeboken er i samme farge og mønster som vesken jeg har fra MK. Det jeg liker med den er at den har en egen mobillomme, og god plass til kort. Reimen på utsiden er perfekt til å ha rundt hånden, når du er ute på byen eller ute og handler. Den er kjøpt på Høyer i Stavanger. I´m one happy girl!Nå sitter vi og ser på Castle, etter å ha vært hos mamma og pappa frem til Farmen Kjendis var ferdig. Det var så sykt gøy at Lothepus vant, det var vel fortjent. Han er helt rå!

Adidas love

 • 12.02.2017 - 16:36

Hei! Det ble litt stille på bloggen i går, rett og slett fordi blogglysten ikke var helt til stede. Den er heldigvis tilbake i dag, så da blir det ett nytt blogginnlegg her. Det ble en rolig morgen på hotellet, med god frokost og avslapning, før vi sjekket ut. Kjetil var virkelig verdens snilleste, som kjøpte meg en Michael Kors lommebok som jeg har ønsket meg leenge. Den tenkte jeg at jeg skulle vise dere i et eget innlegg litt senere i dag. Jeg er superfornøyd og superglad i hvertfall, haha. Ellers tok vi en tur til Kvadrat, hvor vi gikk rundt og så litt. Jeg fant endelig en Adidasgenser jeg har sett etter en god stund nå, i slikt hettegenserstoff, med striper ned langs armene. Så den kjøpte vi også, hehe.Etter vi hadde sett oss ferdige på Kvadrat, tok vi turen innom Plantasjen og kjøpte oss litt nye planter til hjemmet. Endte opp med litt forskjellig, og vi er fornøyde med kjøpene. Når vi var på vei hjem, tok vi turen innom Randaberg for å handle inn middag, og litt diverse dagligvarer vi trengte til neste uke. Når vi kom hjem, kom vi på at vi hadde glemt å kjøpe med oss "Mouthgard Challenge" spillet hjem. Da tok jeg turen ut til Tastasenteret og fikk kjøpt det, så det ble litt prøving i går kveld, og vi holdt på å le oss i hjel. Kjetil og jeg har planer om å kanskje lage en video, der vi prøver oss på dette mot hverandre, så det kan bli spennende.Planen for kvelden i går var jo egentlig å ha vorsh med noen venner hos oss, også skulle vi videre på Vassendgutane konsert. Det ble dessverre avlyst, siden Kjetil ikke har vært helt i form de siste dagene. Da er det ikke vits å risikere noe som helst. Vi tok heller en rolig kveld, med god middag og deretter serie på pcen i senga med litt snop og kos. Herlig å ikke våkne med skallebank og dårlig form i dag kjenner jeg! Vi har nettopp kommet hjem fra foreldrene til Kjetil, hvor vi var innom med blomster i anledning morsdag. Der fikk vi lapper, og satt og snakket om alt mulig i et par timer. Nå er planen å se litt mer serie her i stua, vi kjøpte oss Castle når vi var i byen på fredag, og den serien er både spennende og morsom. Jeg er hektet etter to episoder, haha.Adidasgenseren er forresten fra Urban, og jeg er så glad for at jeg endelig har fått tak en slik genser! Adidas love ♥

En fredag utenom det vanlige

 • 10.02.2017 - 21:18

Hei fra hotellsengen! Kjetil og jeg har akkurat vært ute og spist en god middag, og nå skal vi bare kose oss på hotellrommet her i Stavanger resten av kvelden. Er man turist i egen by, så må man jo utnytte det til det fulle. Vi har ellers vært litt på shopping, og rett og slett bare kost oss skikkelig. Planen er å se film her på rommet nå, så det blir koselig.

På bildene over ser dere hvordan rommet vårt ser ut, og vi er kjempefornøyde med det!

Ha en flott fredagskveld videre, det skal hvertfall vi ha ♥

Babyshower

 • 09.02.2017 - 22:07

God kveld! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra min aller første babyshower. Det har vært en skikkelig fin kveld, og hovedpersonen selv var veldig fornøyd med kvelden. Vi har spist herlig tapas, og god dessert. Mye fine gaver ble mottatt, og det ble heldigvis godt likt alt sammen. Jeg hadde kjøpt en hvit body, med stjerner på, også hadde jeg laget dadler surret i bacon og bakt brownies. Jeg merker at jeg, etter denne flotte kvelden, faktisk har blitt litt babysyk, haha. DET hadde jeg ikke trodd om meg selv, jeg har egentlig vært sånn at jeg ikke vil ha barn før om mange år, men nå kjenner jeg litt på at jeg kunne godt hatt en eller ei i magen allerede. Det skjer nok ikke helt enda, men jeg kjenner at jeg gleder meg til den dagen jeg blir gravid.

Nå skal jeg snart legge meg kjenner jeg, etter en fin kveld. Litt avslapning er lov, men matten kaller i morgen også, så blir nok ikke altfor sen i seng. Ha en super torsdagskveld, godtfolk!

Dagens antrekk // 090217

 • 09.02.2017 - 16:41

I dag har jeg vært på Sonans og hatt matte, som gikk bra i dag også. Når jeg var ferdig på skolen, gikk jeg innom butikken og handlet litt som vi manglet i leiligheten. Jeg trengte sminkefjernerservietter og vi trengte klesvaskemiddel. På vei hjem var jeg også en tur innom mamma og pappa, siden jeg skulle hjelpe pappa litt. Vi endte opp med å ikke gå til de på tirsdag, vi ble heller hjemme. Egentlig skulle jeg hjelpe pappa da, men han var så sent hjemme at vi heller tok det i dag.

- Tynn genser & langt skjørt fra Gina Tricot // Klokke fra Gullfunn -Jeg ville bare titte innom, å vise dere antrekket mitt for dagen. Jeg elsker dette skjørtet, og egentlig denne kombinasjonen av klesplaggene sammen. Dette kjøpte jeg faktisk når jeg var i Kristiansand i fjor høst, og det har dessverre ikke blitt brukt like mye som jeg skulle ønsket. Må kanskje begynne å bruke det litt mer? Satser på at jeg får til det!Ha en super torsdag videre, flotte lesere!

Her er jeg...

 • 08.02.2017 - 13:06

På kino er jeg... Hun som alltid kjøper baconsnacks og følger nøye med på filmen. Jeg lever meg ofte inn i filmene, og går ut med masse følelser fra kinosalen.

På stranden er jeg... Sjeldent. Hater å få sand overalt, og når vi var i Kreta i fjor, var jeg mer med bassenget enn jeg var nede på stranden. Syns det er gøy å bade i sjøen, men all sanden som kommer med er ikke noe jeg setter pris på!


 

Hos tannlegen er jeg... Hun som ikke vil ha bedøvelse om det skal borres, eller egentlig vil ta bilder av tennene. Er det noe jeg hater, så må det være sprøyter (da svimler det for meg) og de som du skal tygge ned på når du tar bildene. (Jeg brekker meg hver gang av de greiene der!) Har ikke vært hos tannlege på et par år heller nå, så jeg antar at jeg egentlig burde gi den et besøk snart. Det er bare noe i meg som sier at det ikke er nødvendig.

På snapchat er jeg... Den som deler festsnaps, hundesnaps og selfies.

På kjøkkenet er jeg... Glad i å være. Syns egentlig det er veldig gøy å lage mat, men jeg er altfor dårlig til å finne nye oppskrifter.. Kanskje det er noe jeg må bli flinkere til i 2017?

Bak rattet er jeg... Hun som kan synge masse, være misfornøyd med medmennesker på veien eller bare være glad.


 

I klesskapet har jeg... Altfor mye som jeg egentlig kunne kastet ut, eller gitt til Fretex. Huff, må kanskje fikse opp i det snart, men føler liksom aldri at tiden strekker til.

På tivoli er jeg... Aldri. Jeg har ikke vært på tivoli på flere år, og for å være ærlig ser jeg ikke helt meningen med det heller.

I taxien er jeg... Hun som enten babler altfor mye, eller sover.

På fest er jeg... Enten i skikkelig partyhumør, eller så er jeg stille og i min egen verden.

På byen er jeg... Hun som bestiller den mest populære drinken til utestedet.

20 questions and answers

 • 07.02.2017 - 21:26

Denne tirsdagskvelden tenkte jeg at dere kunne få bli litt bedre kjent med meg, og da fant jeg noen spørsmål som jeg svarte på.

1. Hva er mellomnavnet ditt? Jeg heter Mailinn Goldhahn Aske, og mellomnavnet mitt kommer fra Østerrike.

2. Hvor kommer du fra? Jeg har bodd på Mosterøy siden jeg var 3 år, men for 6 måneder siden flyttet jeg til Rennesøy med kjæresten min.

3. Hva var favorittfaget ditt på skolen? Gym og tysk.

4. Favorittsang for øyeblikket? I Don´t Wanna Live Forever - Zayn ft. Taylor Swift.


5. Hva er favorittmaten din? Komle, kjøttkaker, pizza, taco og pinnekjøtt.

6. Favorittdrikken din? Solo, sjokolademelk og Iste.

7. Hva er det siste du kjøpte? Diverse matvarer på Coop.

8. Favorittbok? "Jeg lever" skrevet av Nando Parrado og "Forbilde" skrevet av Sophie Elise.

9. Favorittfarge? Grønn.

10. Har du kjæledyr? Jeg har en hund, også har vi en katt hos foreldrene mine.


11. Favoritthøytid? Julen, uten tvil.

12. Hvilke land har du vært i? Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Spania, Afrika, Hellas, England og Skottland.

13. Snakker du andre språk enn bare norsk? Snakker engelsk, men etter å ha hatt tysk på skolen, kan jeg snakke det også litt. Forstår tysk bedre enn jeg snakker, men det har blitt litt lite tysksnakk i de siste årene, og dermed glemmer du det litt, dessverre.

14. Hvor mange søsken har du? Har en lillebror.

15. Favorittbutikk? BikBok og Cubus.

16. Favorittrestaurant? Har ingen spesiell favoritt, egentlig.

17. Favorittfilm? Titanic.

18. Hva gjør deg glad? Glade mennesker.

19. Hva er din guilty pleasure? Deig av forskjellige bakster. Eventuelt røre av bakst, hehe. Vet ikke helt hvorfor det er slik, men jeg elsker å spise det.20. Hvilke bloggere er på din topp 5 liste?

1. Marthe Borge.

2. Sophie Elise.

3. Kristine Ullebø.

4. Julia Nyland.

5. Stina Bakken.

Tuesday blues

 • 07.02.2017 - 17:28

I mattentimene i dag, gikk det veldig fint. Vi begynte på et nytt kapittel som handlet om statistikk (median, variasjonsbredde osv), og det følte jeg at jeg fikk grei kontroll på. Etter skolen var ferdig, kjørte jeg hjem og ryddet litt i leiligheten, før det var klart for å være vikar i gym på skolen. Når jeg var ferdig der, var det hjem å rydde litt mer, før Kjetil kom hjem og det ble middag. Nå slapper vi bare av på sofaen, og litt senere skal vi en liten tur til foreldrene mine på besøk. Ellers er det ikke så mye mer som står på planen denne tirsdagen.

I got myself a braid

 • 06.02.2017 - 20:59

I dag har jeg vært med Edith på Madla Amfi, vi gikk litt rundt og så i butikker og hadde lunsj på Big Bite. Etter vi hadde vært sammen, hadde jeg en frisørtime hos mamma på Tjensvoll Hårdesign. Som dere ser på bildene over, trengte håret mitt få en skikkelig runde med farging og stussing, også var mamma så snill at hun laget en kjempefin flette på meg etterpå.

I samme slengen fikk jeg fikset brynene mine, mamma vokset og farget de. Jeg syns resultatet ble kjempefint! Jeg følte meg skikkelig fin når jeg gikk fra salongen, og jeg syns det er like kjekt hver gang jeg er innom salongen til mamma. Det er så god stemning, og bare helt supert.

Nå slapper vi bare av, jeg tenkte å gjøre litt matte før Farmen Kjendis begynner. I morgen er det atter en ny mattetime, og da gjelder det å være klar.
Vi blogges!

Uken som gikk

 • 06.02.2017 - 16:17Ukens høydepunkt: Det må nok ha vært på lørdag, da det var en flott feiring av Heddas 20 års dag. På tross av at jeg var litt trøtt etter jobb, ble det en bra kveld.

Ukens opptur: At jeg faktisk forstår meg på hva vi holder på med i matte. Det føles så bra, og det er en motivasjonsboost til tusen. En annen opptur er at jeg har fått søkt på universitet til høsten, og Grunnskolelærer 5.-10. trinn er øverst på min søkerliste.

Ukens bilde av Solo:


Ukens nedtur: Det må ha vært mandagen, som ble en total blåmandag, haha. Om du ikke har lest blogginnlegget, kan du lese det her.

Ukens sang: "I Dont Wanna Live Forever" - Zayn ft. Taylor Swift. Den sangen går på repeat i hodet mitt for tiden, og jeg har så lyst til å gå å se Fifty Shades - Darker på kino i helgen. Spørs om jeg ikke må smiske meg til det på fredag, hvis det muligens blir kino. Blir nok xXx - The Return of Xander Cage vi ser da ja, haha.

Det var forrige uke, kort oppsummert. Nå skal vi sette i gang med middagen her hjemme, ha en fin mandag videre!

Rett fra jobb til fest

 • 05.02.2017 - 14:49

Heisann! Det ble ingen oppdatering på bloggen i går, dessverre. Tiden gikk rett og slett fra meg både før og etter jobb, fordi når jobbdagen var ferdig, skulle vi i 20 års dag. Jeg har gått og trodd at dette skulle være en overraskelsesfest, men det ble ikke det allikevel. Det fant jeg ut i går kveld, så det er derfor jeg ikke har nevnt noe om festen på bloggen før nå. Jobbdagen som sjåfør gikk kjempefint, og ikke minst raskt. Følte bare tiden fløy avgårde, og før jeg visste ordet av det, var det tid for å gå hjem. Når jeg kom hjem spiste Kjetil og jeg pizza som jeg hadde med hjem, og jeg stelte meg litt, før det bar avgårde på fest. Det var en utrolig koselig kveld, og i følge Hedda, som var bursdagsbarnet, var det en utrolig vellykket feiring. Det er alltid gøy å høre, og selv om det ikke ble overraskelsesfest, hadde vi det utrolig gøy. Vertene hadde disket opp med både jellyshots, muffins og brownies, og stått på. Vi gikk vel hjem i rundt ett tiden, etter å ha vært der siden ca 19:15, så det bar rett i seng når vi kom hjem.

 

Selfie // Mikal og meg :-)

Nå skal jeg pusse tennene, før jeg skal kjøre til jobb. I dag er jeg kokk, og det blir nok bra. Ha en fin søndag, folkens!

Jobb, jobb og mere jobb

 • 03.02.2017 - 22:53

I dag var egentlig ganske lik som i går, sett bort ifra at jeg var sjåfør på jobb og ikke kokk. Jeg hadde også en kortere vakt enn i går, men timene fløy avgårde like raskt som i går. Det har vært to fine jobbkvelder, og jeg har kost meg masse på jobb. Når jeg kom hjem ble det reker og blåskjell, som min fine kjæreste hadde kjøpt inn. Det smakte helt fantastisk, men jeg merker at jeg har en liten vei igjen å gå på å like blåskjell. Syns det smaker greit, men jeg får gjøre som jeg gjorde med vin, (drikke) spise det til jeg liker det. Det funket med vin, og da håper jeg at det funker med blåskjell også!

I morgen har jeg dagvakt som sjåfør, så det blir spennende. Min første dagvakt i en helg, kjenner at jeg gleder meg veldig. Det blir nok en litt sen oppdatering i morgen også, hvis jeg ikke klarer å oppdatere dere før jeg går på jobb.Ha en fin fredag alle sammen!

Workmode on

 • 02.02.2017 - 15:08

Heisann! Jeg har egentlig ikke altfor mye å melde om herfra, annet enn at jeg har vært på matteundervisning. Når jeg kom hjem, tok jeg meg en dusj og sminket meg, før jeg bare slappet av med Gossip Girl på skjermen. Nå er jeg klar for å kjøre avgårde til jobb på Dolly Dimples, og jobbe som kokk. Har på følelsen av at det blir en bra jobbkveld, så da satser jeg på det.Ha en fin torsdag alle sammen!

Hello February

 • 01.02.2017 - 19:32

Da er det allerede en ny måned, og januar har egentlig bare flydd avgårde. Det har skjedd en del i den første månenden i 2017:


 

♥ Vi startet året med tidenes nyttårsfest, med mange av våre fantastiske venner.

♥ Kjetil og jeg hadde jubileum, vi hadde vært sammen i 1,5 år den 3. januar.

♥ Vi har vært på weekendtur til Barcelona med Kamilla og Chris.

♥ Kjetil og Chris var heldige og greide å få billetter til Barcelonakamp.

♥ Vi har feiret bursdagen til lillebroren min på Egon.

♥ Vi arrangerte vårt første familieselskap her hjemme når Kjetil fylte år, som ble veldig vellykket.

♥ På månedens siste dag var vi på dyreklinikk for første gang med Solo. Vi har en lokal dyrlege her også (som vi vanligvis pleier å bruke), men han er litt mer på større dyr enn små, tror jeg.I februar har vi litt planlagt allerede, Kjetil og jeg skal ta i bruk bursdagsgaven hans fra meg, hotellopphold for to. Vi skal også kanskje på konserten til Vassendgutane på Finnøy, men ellers er det ikke altfor mye som skjer. Det blir spennende å se om det vil komme mer på planen vår, det håper jeg egentlig også!

    


- Målene mine for februar -

♥ Blogge minst en gang per dag.

♥ Stå opp i god tid før jeg skal ta bussen til mattetimene.

♥ Være flink til å gjøre oppgavene vi får tildelt i matten.

♥ Gjøre bursdagsgaven til Kjetil fin for han, slik han gjorde for meg med julengaven min i januar.

   
Bildene er lånt fra pinterest.

Velkommen skal du være februar, måtte du bli like fin som januar var ♥

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no