Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

- Baywatch -

 • 07.08.2017 - 18:38På lørdag var Kjetil og jeg på kino, sammen med Ellen, Stian og Steinar, for å se "Baywatch". Det var en morsom remake av den originale serien, med noen kjente og ukjente fjes i hovedrollene.

(L-R) Jon Bass plays Ronnie, Alex Daddario plays Summer, Zac Efron plays Matt Brody, Dwayne Johnson plays Mitch Buchannon, Kelly Rohrbach plays CJ Parker, and Ilfenesh Hadera plays Stephanie Holden in BAYWATCH; the film by Paramount Pictures

Mitch er den ledende livredderen på stranden Baywatch, og han er godt likt blant alle. Når det skal rekrutteres nye lærlinger til livedding, får Mitch beskjed om at den tidligere svømmestjernen Matt, skal bli med på laget uten å kvalifisere seg først. Dette fører til en rekke konflikter, som må legges til side når det blir oppdaget at det har kommet en narkotikasmugler til strandområdet, som truer framtiden til Baywatch. Da må teamet samarbeide, for å redde stranden sin.

 

For meg som ikke har sett noe på den originale serien, syns jeg det var en veldig kjekk film. Hadde det vært noe jeg kunne satt fingen på, er det at det ble veldig lite strandscener, og generelt lite redninger. Filmen hadde hvertfall humor, som et plaster på såret for det. Jeg lo godt i mange deler av filmen, den ene gangen helt alene, det var litt flaut, haha. Heldigvis kom det enda en morsom scene like etterpå. Kan anbefale dere å få sett denne. Vet ikke om den går på kino enda, men absolutt verdt en titt enten på kino - eller hjemme.Håper dere får en fin mandagskveld!

Filmanmeldelse - Dunkirk

 • 03.08.2017 - 20:28I går var jeg på kino med pappa, for å se den nye krigsfilmen "Dunkirk", som går på kino i disse dager. Hverken jeg eller pappa hadde noe særlig forventninger før vi satt oss i kinosalen, men "Dunkirk" leverte fra seg en spennende og handlingsfylt film. Både jeg og pappa var redde for at amerikanerne kanskje hadde overdrevet hele konseptet, men snarere tvert i mot - de leverte sakene sine.Handlingen foregår under 2. verdenskrig, hvor britiske, belgiske og franske soldater er blitt omringet av fienden i Dunkirk. De britiske styrkene prøver å evakuere soldatene sine fra stranden i Dunkirk, men tyske militærfly og tyske soldater gjør dette veldig vanskelig. Vi følger soldatenes kamp for å komme seg hjem, samtidig som de må kjempe for livet.Jeg satt og heiet på disse vi fikk møte i denne fantastiske krigsfilmen, som viser ganske ærlig og brutalt hvordan soldatene hadde det. Er du interessert i krigshistorie, eller liker godt krigsfilmer - da kan jeg virkelig anbefale denne på det sterkeste.Denne filmen er absolutt verdt en tur på kino i nærmeste framtid - denne kan dere se med hvem som helst.
Håper dere får en fin kveld videre - og at dere får lyst til å se filmen etter å ha lest dette! :-)

Filmtips - The Italian Job

 • 03.01.2017 - 20:38

God kveld i stuen. Jeg titter bare innom mens min kjære spiller litt FIFA. Jeg presterte og sovne etter vi hadde sett film, og sov til klokken var nærmere 19:30. Kjetil hadde nesten sovnet han også under filmen, så det var ikke bare meg som er litt trøtt. Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om filmen vi så, nemlig "The Italian Job". Filmen er riktignok fra 2003, men med mange kjente fjes og nok spenning er den enda utrolig bra.En siste jobb, det er alt Charlie Crocker og teamet hans skal utføre. Handlingen starter i Italia, hvor et pengeskap fullt av gull befinner seg. Når de suksessfullt klarer jobben, oppstår det problemer. En av teammedlemmene har sine egne planer, og Charlie Crocker og teamet hans blir etterlatt for å dø. De klarer å holde seg i live ved hjelp av oksygentanker. Vi følger Charlie og teamet et år etter den fatale hendelsen, i Los Angeles. For å få hevn mot den de tidligere trodde var en venn, må de planlegge et nytt og risikofylt kupp, for å få gullbarene tilbake.

 

TM & Copyright © 2002 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.

I denne filmen er det mange kjente fjes, blant annet Mark Wahlberg, Charlize Theron, Jason Statham og flere. Filmen holder på spenningen hele tiden, og du håper alltid på det beste for gjengen vi følger. En sikker vinner om du liker en god dose action og spenning.Håper dere får lyst til å snurre film, dere kan blant annet finne den på Netflix!

Ny låt på repeat

 • 17.10.2016 - 22:18

God kveld i stuen! Jeg følger med på Manchester United mot Liverpool i kveld, og det har vært rett så spennende. Håper jo såklart på seier i kveld, og krysser alt som krysses kan. Ellers har dagen vært riktig så fin, hadde en kort dag på jobb også har jeg vært innom opplæringskontoret for rørleggere. Jepp, denne jenta skal prøve å skaffe seg læreplass som rørlegger! Haha, det blir spennende å se om jeg finner en bedrift som er interessert i meg da. Håper det! Jeg var innom to rørleggerbedrifter, og den ene hadde ikke mulighet til å ta inn lærlinger og den andre skal jeg kontakte via mail. Så nå får vi se da, kanskje jeg er heldig?Jeg har også blitt kontaktet på facebooksiden på bloggen min, av ei koselig jente som introduserte meg for en ny sang, som jeg raskt satte på repeat. Sangen heter "People help the people" og jenta som synger denne heter Emilie Adams. Dere som følger med på The Stream har nok fått med dere henne, og jeg har dessverre ikke hatt mulighet til å sett programmet på en stund, men slik er det noen ganger. Uansett, søk den opp på Spotify og hør denne fine sangen. Kan virkelig anbefales!


(Bildet er lånt fra Aftenbladet)

Nå må jeg følge med på siste omgang av kampen, spenningen stiger! Ha en flott kveld :-)

6 ting du kan ta med deg videre når du jobber i barnehage

 • 19.03.2016 - 10:42

Jeg har mange ganger tenkt litt på å skrive et slik innlegg. Personlig har jeg ikke barn enda, men jeg merker at jeg lærer utrolig mye viktig når jeg jobber i barnehage. Nå jobber jeg på en utegruppe, og da tenkte jeg at jeg kunne ha en liten "liste" på hva som trengs og er viktig når barnet er på en slik gruppe. Disse punktene kan like gjerne gjelde på alle type avdelinger og grupper i barnehagen. Jeg har hvertfall et ønske om å ha mine fremtidige barn i en slik gruppe, siden det er varierte og kjekke dager. Her kommer seks punkter som kan være fine å huske på:

1. Barnet skal ha med seg sekk hver dag i barnehagen. Dette fordi det gås mye turer, og da er det veldig greit at barnet har en sekk som de kan ha vannflasken, lunsjen og lignende ting oppi.

2. Ta vannflaske med seg hver dag. Dette gjelder både utegrupper og vanlige grupper, vil jeg tro. Det er greit for både barnet og de voksne når barnet blir tørst, de kan bare hente vannflasken sin, i stedet for at de må spørre en voksen om de kan få et glass vann. 

3. Varme klær på vinteren. Alle kan vel tenke seg til hvorfor dette er et viktig punkt. Jeg skal hvertfall alltid være påpasselig med at mine fremtidige barn har gode, varme klær. Om barna skal på tur i kaldt vær, og har for lite klær på seg, kan det fort bli en kjedelig tur for barnet. Hvis det fryser hele turen, ødelegger dette veldig for de andre barna og for de voksne.

4. Gode, vanntette klær. Barn er barn, og de kommer til å løpe i sølepytter, sette seg ned i sølepytter, rulle seg i snøen også videre. Dere skjønner tegningen. Her er vanntette klær en fin løsning på våte sokker, bukser og gensere. Er ikke klærne vanntette, kan barnet risikere å begynne og fryse og det kan igjen føre til at barnet kanskje blir syk. 

5. Mye skiftetøy. Ser en at det regner og er skikkelig dårlig vær, da kan det være lurt å sjekke at du har nok skifteklær til barnet. Eventuelt snø og andre våte vær. Da er det veldig viktig at barnet har nok skifteklær. 

6. Matpakke i barnehagen. Veldig greit til et mellommåltid, men sørg for at en følger barnets behov på denne. Er det noe jeg har lært meg på dette punktet, da er det at barnet kan få være med å bestemme hva som skal være i matboksen. Nå snakker jeg ikke om loff med nugatti eller sjokoladekjeks, men gjerne at barnet kan få noen alternativer til hva som kan være oppi. Til fruktmåltidet (mellommåltidet) i barnehagen, blir det servert frukt, knekkebrød, kavring og lignende. Alternativet kan være at barna ikke har med seg matpakke, og heller får frukt og knekkebrød i barnehagen.

Håper dette var et litt annerledes og kjekt innlegg å lese, både for dere som gjerne har barn og dere som ikke har barn, men tenker å få en gang i fremtiden.

5 filmanbefalinger

 • 10.12.2015 - 08:40

1. Titanic

Kjærlighetshistorien om Rose DeWitt Bukater og Jack Dawson er nok godt kjent, og jeg elsker virkelig den filmen. Tror ikke jeg har grått så mye av en film, som jeg gjør av den altså! Leonardo DiCaprio og Kate Winslet er virkelig fantastisk flinke i denne filmen. De tar deg med inn i et kjærlighetsdrama, som du egentlig aldri vil ut av. Filmen varer gode 3 timer, men det er virkelig verdt timene foran skjermen. Om du ikke har sett denne filmen, er det bare å skru den på om du liker drama og en skikkelig love story. Husk papir til å tørke tårene!

2. Shutter Island

En annen film hvor Leonardo DiCaprio har hovedrollen. Han spiller U.S. Marshall Teddy Daniels, som er på en rutinemessig etterforskning på sinnsykehuset på Shutter Island. Etterhvert som etterforskningen går framover, så avslører han flere og flere uhyggelige hemmeligheter om øya, og steder der du aldri kan unnslippe. Denne filmen er utrolig spennende, og du blir dratt inn i en thriller som du bare må se hvordan den ender.

3. It´s a boy girl thing

Samaire Armstrong og Kevin Zegers har hovedrollen i denne morsomme komedien. Naboene Nell og Woody har bodd ved siden av hverandre hele livet, men til tross for dette hater de hverandre. De går på samme skole, og på en utflukt på byens museum, bestemmer en gammel formskifterånd seg for å bytte litt om på livene deres. Nell våkner opp som Woody, og Woody våkner opp som Nell. Derfra blir det mye morsomt for å få den andre til å bli flau over sin egen oppførsel. Etterhvert som det nærmer seg viktige ting, må Woody og Nell samarbeide for å lykkes.4. Brigde of Spies

Tom Hanks har hovedrollen i denne spennende filmen. Hanks spiller en forsikringsadvokat ved navn James B. Donovan, som får i oppdrag å forsvare en russisk spion ved navn Rudolf Abel. Handlingen finner sted under den kalde krigen, og Donovan blir rekruttert av CIA for å redde en amerikansk spionflyver fra hendene på sovjeterne. Hans oppdrag blir å få til et bytte av de to spionene. Tom Hanks spiller en strålende rolle i denne filmen, hvor de blander drama, thriller, humor, historie og biografi i en og samme film. Denne går på kino for øyeblikket, men det er virkelig verdt pengene.

5. Elysium

Matt Damon spiller hovedrollen i denne spennende filmen. Året er 2154, og det finnes to klasser av mennesker. De rike, som bor på Elysium, en menneskeskapt romstasjon, og de fattige, som bor på en Jord som er overpopularisert og ødelagt. Det er ingen som får reise til Elysium uten autorisasjon, og om de prøver skytes de rett ned, eller blir sendt hjem til Jorden igjen om de klarer å komme seg dit. Max er uheldig der han jobber en dag, og han kan dø om han ikke kommer seg til Elysium. Han tar et valg som ikke bare kan redde hans liv, men også Jordens befolkning sitt. Jeg så denne første gang på kino i Bardufoss når jeg var i militæret, og jeg elsket den fra første stund. 

Håper dere liker innlegget!

Mailinn Goldhahn Aske

Jente på 23 år, som bor på Rennesøy sammen med kjæresten min og hunden vår Solo. Jeg er lærling i industrimekanikerfaget, og trives godt med det.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no