Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Fordeler og ulemper med hund

  • 06.08.2017 kl.19:32

FORDELER:

Hunden din er alltid glad for å se deg - enten du har vært borte i noen timer eller noen minutter. Dette er veldig koselig syns jeg, fordi om jeg er den første som kommer hjem fra jobb, møter Solo meg med en logrende hale hver gang.

En god turvenn - Med hund i hus, er det en selvfølge at denne må luftes. Det som er så fint, er jo at hunden alltid vil være med på tur. Solo blir helt gira hver gang jeg spør om vi skal på tur, haha.

♥ Du er aldri alene - Hvis Kjetil jobber overtid, eller er ute av huset av andre grunner, er jeg aldri alene. Solo er alltid hjemme hun, med mindre hun blir passet på av noen. Syns det er koselig med hund i hus, fordi da har du noen å være med hele tiden.


En venn for livet - En hund får en plass i hjertet ditt, og du har alltid en plass i hundens hjerte. Mamma og pappa forteller oss at Solo lengter etter oss, hvis vi er ute og reiser og de passer henne. Dette er både fint og trist på samme tid, fordi da vet jeg at hun savner oss og er glad i oss. Jeg savner alltid hun også ute på reise, og jeg har blitt veldig glad i henne på disse to årene jeg har hatt henne.

♥ Gledesspreder - Har du en dårlig dag, kan du være sikker på at hunden din muntrer deg opp. Solo har så mange rare lyder og sitte/liggestillinger, som bare smelter hjertet mitt.
ULEMPER:

× Hundepass - Om Kjetil og jeg skal ut å reise eller overnatte hos noen eller lignende, må vi alltid spørre noen om de kan passe Solo. Hvis ingen kan passe henne, kan vi heller ikke reise/overnatte. Dette er litt dumt til tider, men som regel har vi alltid noen snille som kan stille opp.

× Tur uansett vær - Dette punktet kommer både på fordeler og ulemper, for om det er skikkelig ruskevær ute, da har hverken jeg eller Kjetil særlig lyst til å gå tur, haha. Tror faktisk ikke Solo heller er altfor glad i det, hehe.

×
Kloklipping - Dette er noe Solo HATER, for å si det mildt. Det er en kamp hver gang, og jeg tror jeg har klippet klørne hennes to-tre ganger på to år. Jeg må alltid til dyrlege for å legge henne i narkose, slik at hun får en skikkelig kloklipp. Dette prøver vi å utbedre nå da, med å prøve og klippe klørne hennes selv. Det er ingen enkel jobb, men øvelse gjør mester.

× Ødelegge leker - De aller fleste lekene vi har kjøpt ila disse to årene, har gått tapt, haha. Vi har funnet noen leker nå de siste månedene, som har overlevd lenger enn 1 dag. Noen av de har hun faktisk hatt i noen måneder nå, og det er ny rekord!

6 Kommentarer

seroy

06.08.2017 kl. 20:33
Det å få hund er noe av det beste som har skjedd meg :) De er så gode. Veldig søt hund dere har.

Mailinn Goldhahn Aske

06.08.2017 kl. 21:20
seroy: Ja, hunder er helt fantastiske :D Tusen takk :D

Elevele

06.08.2017 kl. 22:05
Jeg har hatt hund nesten hele livet, så jeg kunne aldri tenkt meg et liv uten, til tross for alle utfordringer som kan dukke opp <3 Nå har jeg funnet drømmerasen, som har vært en drøm siden jeg var 4 år, og kommer aldri til å være foruten. Det er ikke bare lett å få hundepass til så store hunder (Irsk ulvehund), men faren min sier aldri nei, med mindre han er fryktelig opptatt, noe han aldri er :P Det litt kjipe der er at han bor på Østlandet og jeg på Sørlandet, men de fleste ganger jeg trenger hundepass, som ikke er så veldig ofte, så er det som regel på Østlandet jeg skal, så da er det jo greit :) Vil helst unngå å ha de på kennel.

Mailinn Goldhahn Aske

06.08.2017 kl. 22:27
Elevele: Det forstår jeg godt! Solo er min første hund, men jeg angrer ikke på valget om å få henne, selv om det var utfordrende i starten :) Irske ulvehunder er en veldig fin rase :D Det er jo fint at faren din stiller opp for deg, så snilt av han :D Ja, kennel er uaktuelt, med mindre absolutt ingen vi kjenner kan passe henne..

Victoria Larsen

06.08.2017 kl. 22:16
Kjempe flott innlegg!! :-)

Mailinn Goldhahn Aske

06.08.2017 kl. 22:27
Victoria Larsen: Tusen takk :D

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits