Mailinn Goldhahn Aske | Hverdagsblogg

Hva skjedde med lærerdrømmen?

  • 01.08.2017 kl.11:05

Jeg fikk spørsmål i kommentarfeltet i går, fra ei som lurte på om jeg skulle studere for å bli lærer til høsten. Da gikk det opp for meg at jeg egentlig ikke har fått forklart meg skikkelig her på bloggen, angående valget jeg har tatt. I mars/april var jeg på utplassering hos en bedrift, for å prøve meg som industrimekaniker. Denne utplasseringsplassen fikk jeg gjennom en jeg kjenner, som jobber for opplæringskontoret i Rogaland. Dette var egentlig for å kanskje finne min vei, finne en plass jeg kunne passe inn. Etter en dag og to ute i bedriften, bestemte jeg meg for å søke om læreplass i industrimekanikerfaget. 4. april fikk jeg den gode nyheten, jeg var en av 3 heldige som fikk læreplass. Da bestemte jeg meg for å legge lærerdrømmen litt på hyllen, og heller satse på fagbrev. Jeg har vært i lære siden 2. mai i år, og jeg har enda ikke angret på valget jeg tok. Bedriften jeg jobber for er helt fantastisk, og jeg lærer nye ting hver dag.Lærerdrømmen lever fortsatt, men jeg tenker kanskje å gå en litt annen vei. Etter jeg har tatt fagbrev om ca 3 år, har jeg en liten tanke om å kanskje ta pedagogikk å begynne som lærer på videregående i industrimekanikerfaget. Før jeg gjør det, ønsker jeg å jobbe noen år i bedriften jeg er i lære i, hvis jeg får jobb der etter jeg er ferdig i lære. Vi får se hva årene bringer, første steg er uansett fagbrev. Grunnen til at jeg også måtte gå en litt annen vei, er fordi lærerstudiet ikke ble aktuelt. Jeg fikk uheldigvis bare en 2´er på matteeksamen, og jeg var i troen på hvertfall en 3´er. Jeg ble mildt sagt veldig skuffet, og sa ikke ett ord til noen den dagen jeg fikk vite det. Dagen etter klarte jeg å si det, men jeg var og er egentlig fortsatt ganske skuffet over meg selv på grunn av det.Man lærer heldigvis så lenge man lever, og jeg har lært meg at matte dessverre ikke mitt sterkeste fag. Læreplass ble heldigvis redningen, og jeg har ikke sett meg tilbake siden. Jeg er lykkelig i et yrke jeg aldri hadde sett for meg, og det føles så utrolig bra!

 

 

4 Kommentarer

Victoria Larsen

01.08.2017 kl. 12:58
Så spennende!! Masse lykke til :-D

Mailinn Goldhahn Aske

01.08.2017 kl. 15:28
Victoria Larsen: Takk :-)

Lars

01.08.2017 kl. 22:28
Man må bare setta seg et mål og omringa seg med folk som støtter deg heile veien, så kan du bli ka du vil, om det så e mattelærar.

Håpe du finne nåke du brenne for, så du kan ha det godt på jobben og ikke bare slår inn 9 til 4 hver dag. Eg tror du klare det Mailinn, for maken te dedikasjon te bloggen! Du har det i deg å gjør akkurat det du vil, så ikke la ein mattekarakter holde deg tebake.

Eg har flytta te Bergen, så sei ifra om du e i området 💧

Mailinn Goldhahn Aske

02.08.2017 kl. 07:15
Lars: Jeg har funnet en jobb jeg er lykkelig i, så om lærerdrømmen ikke blir aktuell, har jeg fortsatt en super jobb å gå til heldigvis! Tusen takk :-)
Det skal jeg gjøre ;-)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits